Finn media som passer akkurat deg og din smak – musikk, film, tv, og webvideo

Dagens nettjuvel skiller seg klart ut fra andre gode nettsider jeg har kommet over i det siste, det blir faktisk litt feil å kalle det for dagens nettjuvel, månedens nettjuvel passer mye bedre. Siden jeg har forelsket meg i er TheFilter.com, en nettside som lar deg rangere forskjellig media som film, tv, musikk og webvideo. Nå finnes det jo hundrevis av sider som skal gjøre akkurat det samme, noe mange av dem også gjør, men det er ikke hva de gjør som teller – det er hvordan de gjør dette. Og det er nettopp her TheFilter knuser sine konkurrerende nettsider. Siden har et utrolig innbydende design, og brukervennligheten har ikke lidd under dette, tvert imot.

Mye tyder på at nettet går mot store forandringer igjen, akkurat som de forandringene vi opplevde når det hypede uttrykket «Web 2.0» kom til sin rett. Det vil derfor ikke være unaturlig å kalle den epoken internettet er på vei inn i nå for Web 3.0. Det er fortsatt diskusjon rundt hvilken retning det nye nettet vil ta, noen mener at forandringer ikke trengs og ikke vil komme i en så stor grad som folk forventer seg, at det kun vil bli forandringer på designet – penere altså. Mens andre mener at Web 3.0 vil være en stor strukturell forandring, web 3.0 vil vise intellegens – ikke bare vise informasjon, men også bearbeide den. I disse dager så ser vi eksempler på den siste påstanden, og det er her TheFilter kommer inn i bildet.

TheFilter er i beta, men dette hindrer ikke nettsiden i være det soleklart beste valget når det gjelder måter å oppdage musikk og video på. Når du registerer deg på siden så vil du først få spørsmål om hva dine favorittkategorier i musikk og video er, basert på disse kategoriene så vil du få presentert en liste med media (msuikk, film og til og med webvideoer) som nettsiden «tror» du vil like, se bildet under for å se hva jeg mener.

2008-06-19_2216
Dette er det andre skjermbildet i registeringen, her stemmer du på artister.

Du kan høre på lydklipp eller se på filmklipp av forslagene du får før du stemmer på de du har en mening om. Hver eneste rangering du gjør vil påvirke media som blir vist for deg senere. Så etterhvert som du stemmer mer og mer, så vil resultatet bli bedre og bedre, TheFilter vil få en bedre forståelse av din mediasmak.

Siden har en musikkspiller i helt nederst som man kan skjule eller vise etter eget ønske. Musikkklippene man spiller er på rundt 20 sekunder, og selv om sanger i full lengde hadde vært fint så holder disse klippene til å få et inntrykk av sangene du blir forespeilet. Videoklippene eller trailerne blir hentet fra Youtube og er i full trailer-lengde.

2008-06-19_2223
Dette er skjermbildet hvor du får forslag til media basert på dine rangeringer.

Bortsett fra å bla i listen på forsiden så kan du fortelle TheFilter at du eier filmen eller musikken som blir foreslått, slik at disse ikke blir foreslått igjen. Du kan også gå til mediaobjektets profilside for å se på lignende artister og filmer, en annen mulighet er å rangere hele kategorier, dette gjør du ved jå trykke på «improve my recommendations» -> «Rate things now».

Og en av de funksjonene jeg setter veldig pris på er at man kan importere innstillinger fra Last.fm og Flixter.

Du får også presentert msuikk og film-nyheter og anmeldelser, og i framtiden vil også tv-programmer bli støttet her.


Filter
– for både Windows og Mac

Filter er en gratis plug-in som kan brukes i kombinasjon med iTunes, Windows Mediaplayer og Winamp, og denne kan brukes med både Mac og Windows. Dette filteret samler informasjon fra din respektive mediaspiller og bruke det til å få bedre anbefalinger for deg.


Preferences-vinduet til Filter-pluginsen

TheFilter både ser og føles veldig flott og riktig ut, det er et fantastisk verktøy for å finne ny musikk og nye filmer, for hvem har ikke klødd seg i hodet før når man skal leie en film til helgen? Dette verktøyet er etter min mening mye bedre enn alternativene du finner på nettet.

Du kan finne siden her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...