Firefox skal vise hvor du befinner deg med “Geode”

0
409

Mozilla Labs lanserte tirsdag ettermiddag et Firefox-tillegg som lar nettsteder regne ut en persons omtrenlige geografiske posisjon, og bruke informasjonen på elektroniske tjeneste — så lenge du gir programmet tilgang til informasjonen ved å besvare en forespørsel.

Tillegget, kalt “Geode”, er en sniktitt på hva som venter oss i versjon 3.1 av den populære nettleseren. Teknologien bak heter “Loki” og er utviklet av selskapet Skyhook, og henter datamaskinens plassering fra trådløse nettverk i ditt nærområde.

“Geode” er en smakebit på den kommende Geolocation-teknologien som blir å finne i Firefox 3.1.

For å teste teknologien, har Mozilla delt webapplikasjonen “Food Finder” som viser brukerens omtrentlige posisjon og restauranter og spisesteder i nærheten.

Fungerer ikke

Vi har selvsagt testet Firefox-tillegget, og var spente på om “Geode” klarte å finne vår geografiske plassering. Dessverre klarte den ikke det, og det er ikke spesielt rart heller. Jeg befinner meg nemlig på landet et sted i Hedmarks dype skoger, og jeg ville blitt overrasket om “Geode” klarte å finne meg.

Post dine resultater i kommentarfeltet

Vi oppfordrer dere til å poste dine “Geode”-resultater i kommentarfeltet. Det vi enda ikke vet er om tjenesten kun er tilgjengelig for amerikanere — noe som ville vært litt merkelig.

Last ned tillegget via denne lenken; lenger ned på siden finner du link til “Food Finder»-testen.