Firefox skal vise hvor du befinner deg med «Geode»

Mozilla Labs lanserte tirsdag ettermiddag et Firefox-tillegg som lar nettsteder regne ut en persons omtrenlige geografiske posisjon, og bruke informasjonen på elektroniske tjeneste — så lenge du gir programmet tilgang til informasjonen ved å besvare en forespørsel.

Tillegget, kalt «Geode», er en sniktitt på hva som venter oss i versjon 3.1 av den populære nettleseren. Teknologien bak heter «Loki» og er utviklet av selskapet Skyhook, og henter datamaskinens plassering fra trådløse nettverk i ditt nærområde.

«Geode» er en smakebit på den kommende Geolocation-teknologien som blir å finne i Firefox 3.1.

For å teste teknologien, har Mozilla delt webapplikasjonen «Food Finder» som viser brukerens omtrentlige posisjon og restauranter og spisesteder i nærheten.

Fungerer ikke

Vi har selvsagt testet Firefox-tillegget, og var spente på om «Geode» klarte å finne vår geografiske plassering. Dessverre klarte den ikke det, og det er ikke spesielt rart heller. Jeg befinner meg nemlig på landet et sted i Hedmarks dype skoger, og jeg ville blitt overrasket om «Geode» klarte å finne meg.

Post dine resultater i kommentarfeltet

Vi oppfordrer dere til å poste dine «Geode»-resultater i kommentarfeltet. Det vi enda ikke vet er om tjenesten kun er tilgjengelig for amerikanere — noe som ville vært litt merkelig.

Last ned tillegget via denne lenken; lenger ned på siden finner du link til «Food Finder»-testen.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...