Guide: Hvordan installere nye fonter på din maskin

Lurer du på hvordan du installerer fonter på din datamaskin? Da kan du trygt lese videre i denne artikkelen. Her blir det forklart hvordan man gjør dette i både Windows XP og Mac OS X.

Det finnes utallige fonter rundt på nettet, og store mengder av fontene er gratis. Av og til går man rett og slett lei fontene som ligger på maskinen fra før, og da er det alltid kjekt å fornye. Driver du med webdesign, eller trykksak så hjelper det ofte på å ha en del fonter å velge mellom slik at du finner den som passer perfekt, ikke bare den som passet litt.

Hvordan innstallere en font på Windows XP?

Å innstallere fonter på Windows XP er ekstremt enkelt. Åpne «Min Datamaskin» gå inn på C-disken, åpne mappen som heter «Windows» (mulig du må velge å se filene), og så finner du mappen som heter «Fonts» og åpner den. Her bare drar du inn de nedlastete fontene dine og de vil da installeres automatisk. Det tar ikke lang tid, og når det er ferdig har du tilgang til de fra et hvilet som helst skriveprogram på maskinen din.

Hvordan innstallere en font på Mac OS X?

Det å installere en font på Mac OS X er litt lettere enn på Windows. Du dobbelklikker på font-filen, og du får opp et bilde som viser fonten, og trykk «Installer». Og da var den installert og tilgjengelig fra alle skriveprogram på maskinen.

Hvor kan jeg laste ned fonter?

Det finnes mange nettsider som tilbyr fonter, og i alle prisklasser fra gratis og oppover. Under finner du en liste over et par sider som tilbyr fonter. På sidene under er det flere sider som lar deg velge om du vil laste ned enten en Mac versjon eller en Windows versjon. Slik jeg har opplevd det har Windows fontene fungert utmerket på Mac også.

Det finnes mange flere sider enn dette, så det er bare å dele linker i kommentarfeltet under.

Og helt til slutt, vær obmerksom på at et flertall av fontene fra slike sider desverre ikke inneholder bokstavene Æ, Ø eller Å.

Oppdatering (Torsdag 9. oktober): Her kan du lese hvordan du kan fjerne fonter!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...