Firefox-tips: about:config med grensesnitt

Firefox er unik når det gjelder mulighetene man har for å tilpasse nettleseren til sine personlige behov, og de fleste brukere kan gjøre dette enkelt ved å installere tillegg. Men noen av de bedre hackene man kan gjøre for å tilpasse Firefox er litt mer avansert enn som så, man må inn i about:config-skjermbildet for å utføre disse. Og for mange så er dette litt for fremmed og skummelt å utføre, spesielt når man får advarsler fra Mozilla om at dette ikke er for amatører.

Men det finnes altså en lettere og penere måte å gå inn i about:config for å forandre på innstillingene, løsningen heter gui:config og er et Firefox-tillegg som lar deg forandre på noen av innstillingene i about:config-vinduet med et grensesnitt.

Grensesnittet består av avkryssingsfelt og drop-down-lister som gjør det enkelt å utføre forandringer i disse innstillingene, man får plutselig hele kraften til Firefox servert i fanget på en forståelig måte – man trenger ikke noen hovedoppgave i Mozilla noe mer med andre ord. Dette gir deg ikke like mye muligheter som du har i abour:config-vinduet, men det gir deg nok til å forandre noen viktige ting ihvertfall.

Intro til gui:config

Installer gui:config-tillegget, du finner det her.

Etter at du har restartet Firefox så går vi til tilleggets meny som du finner i Verktøy -> Advanced Settings.
2008-06-21_1225

Her finner du innstillingene, i verktøy-menyen.

Og herfra kan du gjøre en god del forandringer som er både nyttige og unyttige, kos dere med dette tillegget og lykke til med tweakingen. NB! Nok engang vil jeg bemerke at dette på langt nær gir deg like mye muligheter som du får i about:config-vinduet, men det er allikevel hjelpsomt nok for de som ikke tørr å gå inn i disse innstillingene, eller for oss alle som vil gjøre noen enkle forandringer uten å måtte bruke altfor mye tid på det.

2008-06-21_1232

Slik ser vinduet ut, her du kan gjøre dine tweaks for Firefox

Lenker:

gui:config – nedlasting

gui:config – hjemmeside

gui-config – first step

gui-config – support forum

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...