Nvidia med 9800 GTX+ og PhysX-drivere

GeForce-driverne skulle etter planen få PhysX-støtte i løpet av sommeren, og nå kan Nvidia bekrefte at nyere GeForce-grafikkort av generasjon åtte og ni, vil få en driveroppdatering en gang i juli som vil gjøre dette mulig. 8-serien vil få denne støtten senere, vel å merke.

Benchmark-resultater tyder på at PhysX-støtte vil føre til generelt bedre ytelse, spesielt i spill tettpakket med effekter. PhysX ble kjøpt av Nvidia i fjor, et oppkjøp som skulle skaffe Nvidia et overtak på fysikksiden. PhysX er forøvrig en fysikkmotor.

Dessuten — sammen med nye drivere — lanserer selskapet en oppdatert utgave av sitt 9800 GTX-kort, kalt GTX+. Den nye versjonen vil blant annet få en redusert kjerne (fra 65 til 55 nm), og høyere klokkehastighet (675 MHz til 738 MHz og 1688 MHz til 1836 MHz). Kortet skal ifølge Nvidia være å finne i butikkhyllene om ca. en måned.

Prisen på 9800 GTX (standard) vil synke ned til AMD/ATI 4850s prisnivå, altså omtrent 199 USD, eller 1000 NOK. Selv om sistnevnte neppe vil være prisen i norske butikker (avgifter, osv.).

(Via HotHardware)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...