Gir Musikkndustrien Endelig Etter For Teknologien?

myspace.jpg

I løpet av den siste uken har vi sett at musikkindustrien bøye seg for teknologien på en måte vi aldri kunne tenkt oss for kort tid siden, hvis man skaffer seg ett overblikk over musikkindustrien slik den framstår idag så er det ingen tvil om at teknologien «ruler» hele bransjen. Vi laster ned musikk som aldri før både lovlig og ulovlig, og det har lenge vært klart (for de fleste av oss) at hvis denne bransjen skal beholde sin posisjon så må de gjøre noe, omrokkere skikkelig.

Og nå, endelig, har flere store plateselskaper reist det hvite flagget mot teknologien. Fire av de største selskapene har begynt å fjerne DRM fra sin digitale musikk, EMI ansatte nettopp Douglas Merrill, den tidligere informasjonssjefen til Google som er en selverklært fildeler uten noen form for musikkerfaring.

Og til slutt fikk vi på Torsdag annonsert MySpace Music, som er en musikkservice som de store plateselskapene startet for å la fans kjøpe, laste ned, streame og Dele(!!) musikk. MySpace-brukerne skal ikke dele filer, men sende musikken videre til hverandre på en måte som er inspirert av sosiale nettverk.

Og hvem er det som er kongen av musikksalg? Det er Apple såklart, som i Januar og Februar ble USA’s største musikkbutikk med sitt Itunes Store.

Den digitale musikkrevolusjonen har akkurat startet og ingen er helt sikker på hvilken retning dette vil ta, men det lover helt klart godt da plateselskapene har lagt fra seg en liten del av sin arroganse ihvertfall.

Hvem er neste mann ut i denne revolusjonen? tv og film -bransjen?

Hva mener du om dette, er dette et skritt i riktig retning eller prøver den mektige bransjen bare å karve til seg mest mulig penger uten å tenke på sine forbrukere?

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...