Gjør Systemvalg lettere tilgjengelig i Dock som stack [MacOS]

Hvis du bruker Mac OS X’ svar på kontrollpanel, Systemvalg, ganske mye så hadde du helt sikkert satt pris på få dem mer tilgjengelig enn de er fra før. Derfor skal jeg tipse om en framgangsmåte som gjør Systemvalg tilgjengelig i Docken med stack-framvisning.

Litt arbeid – men verdt det

Det er litt arbeid å sette det opp, kanskje fem minutter, men du har mye igjen for det i ettertid hvis du bruker Systemvalg ganske mye. Vanligvis så kan man bare legge til en hvilken som helst mappe i den høyre delen av Docken for å få stack-framvisning av den, men ettersom Systemvalg ikke er noen mappe, pluss at den har visse begrensninger på grunn av sikkerhet så må man gjøre det litt annerledes her.

Følg med for å få en detaljert forklaring på hva som må gjøres, men jeg gjør nok engang oppmerksom på at jeg ikke har det norske språket tilgjengelig i min Mac OS X-installasjon, på grunn av dette så vil jeg bruke de engelske navnene på systemmapper og funksjoner når jeg er i tvil om det norkse navnet – dette regner jeg med at går bra da de fleste kjenner til dette språket veldig godt. Skulle du derimot ikke forstå noe så er det bare å spørre meg i kommentarfeltet, eller i forumet vårt.

Framgangsmåte

  1. Det første vi må gjøre er å lage en mappe som vi skal legge funksjonene i Systemvalg i – personlig så har jeg laget denne i min hjemmemappe, altså Macintosh HD -> Brukere -> Ditt brukernavn i Mac OS X. Kall mappen for noe passende, for eksempel Systemvalg – enkelt og greit.
  2. Nå må vi finne plasseringen til innholdet i Systemvalg, dette finner vi på tre forskjellige steder. Det første stedet er Din brukermappe -> Bibliotek -> PreferencePanes. Marker de filene/instillingene du ønsker å ha i Systemvalg-mappen som skal brukes i Docken, og høyreklikk på en av dem før du velger Lag Alias. Når det er gjort så markerer du Alias-filene, altså de med en liten pil på ikonet, før du flytter dem til mappen du har laget. Denne prosessen skal gjenntas på to andre steder også, men her er det noe sikkerhet inn i bildet som gjør at man må gjøre noe ekstra for å få det til å fungere.
  3. Gå til Macintosh HD -> bibliotek -> PreferencePanes. Høyreklikk på mappen (PreferencePanes) og velg Get Info – Legg til ditt brukernavn og gi deg selv tilgang til å både lese og skrive. Når dette er gjort så gjenntar du prosessen fra isted ved å lage aliaser av alle de filene du ønsker å ha i Dock-mappen din og flytte dem til mappen din etterpå. Etter at flyttingen er utført så fjerner du tilgangen du har til å skrive i mappen igjen.
  4. Det siste stedet du skal hente Systemvalg-filer fra er Macintosh HD -> System -> Bibliotek -> PreferencesPanes. Gjenta det du gjorde i punkt tre.

Når du er ferdig med dette så drar du din Systemvalg-mappe (den du nå har laget med aliaser inni) til Docken, du slipper den til høyre for skillet du ser i Docken – det skillefeltet som ser ut som et fotgjengerfelt (?!). Du skal nå ha tilgang til mappen ved å klikke på den, og for å stille den inn slik som du ønsker å ha den så høyreklikker du på mappen i Docken og velger hvordan den skal vises og diverse andre små innstillinger.

Tips oss og spør om det er noe

Som jeg nevnte i begynnelsen av guiden så er det bare å ta kontakt hvis du ikke forsto alt jeg skrev, du kan ta kontakt i kommentarfeltet, forumet vårt, eller per epost ([email protected]). Skulle du ha noen tips til oss som du mener vi bør skrive om så er det bare å ta kontakt på epost da også.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...