Google forklarer det mystiske «Atlantis»-funnet

Søndag skrev vi om det mystiske Google Earth-funnet som mange mente kunne være den forsvunne oldtidsbyen Atlantis. Nå har Google kommet med en endelig forklaring på mysteriet.

Det bisarre Google Earth-funnet skapte debatt på Internett, og spekulasjonene har mildt sagt vært mange. Nå har imidlertid Google satt et endelig punktum ved saken: Det er ikke Atlantis, men kun spor av sonar-båter som har scannet havbunnen, noe vi nevnte som en av teoriene i vår forrige sak.

Dette mønsteret ble oppdaget utenfor Afrikas vestkyst. (Foto: Bitnett.no)

Mange ganger større enn noen moderne by

Det ruin-lignende mønsteret var i utstrekning mange ganger større enn noen av dagens moderne byer. Dette var en av faktorene som førte til en skepsis rundt «oppdagelsen»; aldri før har byer vært i nærheten av størrelsen på dagens moderne metropoler.

Avvik i sonarinformasjon

– Informasjonen som ble innhentet fra havbunnen gjennom sonar-scanning og satellitter inneholdt i dette tilfellet et avvik, noe som førte til de ruinlignende mønstrene på havbunnen, kunne Googles Steve Miller fortelle the New York Times.

Til tross for at dette funnet viste seg å være en ren tilfeldighet og ingen reell oppdagelse, har Google blant annet oppdaget en nylig dannet vulkanøy utenfor Hawaii, samt en fjellkjede under vann i Nordatlanteren. Sistnevnte ligger på et punkt hvor to tektoniske plater gnisser mot hverandre.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...