GrabUp -Nok et screencapture program [MacOS]

grabup.jpg

For to dager siden fortalte vi om det nye programmet som heter Jing Project. Idag kommer jeg med nok et screencapture program, men denne gangen ett litt lettere program som er bygd på OS X’ egen Grab-funksjon, navnet er GrabUp.

Når du installerer GrabUp så lar det deg velge om du vil ha programmets ikon oppe i menylinjen, noe som gjør det mye enklere å nå. En annen ting som gjør dette til et skjermdump program som er brukervennlig er at man kan bruke tastatursnarveier. Trykk <Shift>+<Cmd>+<4> og velg ut området du vil ta en skjermdump fra, bildet blir lagret på ditt skrivebord, lastet opp til en server og det legger URL’en til bildet i utklippstavlen din.

GrabUp kan ikke gjøre video-opptak fra din skjerm, og det var her jeg trodde programmet kom til å ryke for min del, men faktisk så oppdaget jeg fort at dette er det ideelle programmet til å ta skjermdumper med, det er veldig enkelt og tastatursnarveiene gjør det hele raskere og mer attraktivt.

Jeg har nå begynt å bruke Jing Project til video-opptak og de gangene jeg trenger funkjsonen som lar meg skrive og tegne piler/figurer på skjermdumpen jeg har tatt før jeg legger det ut på nettet. Ellers når jeg kun trenger et enkelt bilde av hele skjermen eller en del av den så bruker jeg GrabUp, disse to programmene har virkelig forvandlet måten jeg jobber på. Dette programmet er enkelheten selv.

Last ned GrabUp å prøv det du også.

Informasjonsvideoen til GrabUp:


Grabup Software Demo from jon on Vimeo.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...