GrabUp – Ta skjermbilder og del dem enkelt [Mac]

GrabUp er en nyttig og genial applikasjon som lar deg ta skjermbilder med Mac OS X Grab, for så å laste bildet opp til internettet. Når dette er gjort så vil lenken til bildet ligge i utklippstavlen din, og du får koder til å lime bildet inn i blogger, nettsider og forum.


Tidkrevende

Muligheten til å ta skjermbilde på datamaskinen og dele det med venner, eller publisere det i en nettside eller blogg er noe jeg setter pris på, spesielt når det er enklest mulig for oss brukere å utføre dette. Den vanlige, men dog så slitsomme metoden er å benytte seg av Mac OS X innebygde skjermbilde-funksjon (Ctrl-Shift-4 eller Ctrl-Shift-3), for så å laste bildet manuelt opp til en bildetjeneste på nett.

Dette er utrolig slitsomt og tidkrevende, men det finnes heldigvis løsninger som gjør denne prosessen lettere for oss – en slik løsning kan for eksempel være Jing, en applikasjon som vi tidligere har skrevet om her i Teknonytt. Idag har vi en annen løsning å fortelle om, en jeg personlig likte mye bedre en Jing.

Ikke revolusjonerende, men mye enklere

GrabUp heter den løsningen vi idag skal skrive om, og selv om den ikke revolusjonerer noen ting med tanke på hvordan man tar skjermbilder, og hvordan de lastes opp på internettet og deles med andre, så gjør GrabUp denne prosessen mye enklere enn det jeg har vært vant til.

GrabUp benytter seg av Mac OS X vanlige verktøy for å skjermbilder – Grab. Dette betyr at man enkelt kan ta skjermbilder ved å trykke Ctrl-Shift-3 eller Ctrl-Shift-4. Så langt så er det ingenting spesielt med GrabUp, men det er det neste som skal skje som er det beste med GrabUp – for programmet laster nå automatisk opp skjermbildet du tok med Grab til nettet og legger bildets lenke i din utklippstavle.

Når man går til webadressen som ligger i utklippstavlen, eller benytter seg av GrabUps ikon i menylinjen til å nå et skjermbilde, så kommer man til en side hvor bildet vises. Her vil man også finne diverse koder og lenker som kan brukes til å vise skjermbildet i forum, blogger, og diverse (Se bildet under).

grabup

Bildet: Linken i utklippstavlen fører deg til et slikt skjermbilde

Finnes også i Pro-versjon – unødvendig!

Man kan også kjøpe en pro-versjon av programmet om man ønsker dette, da vil man blant annet få muligheten til å legge til en egen ftp-server som bildene skal lastes opp til. Men GrabUp er i utgangspunktet mer enn bra nok til sitt bruk, så man behøver absolutt ikke å gå for en betalversjon av applikasjonen.

Personlig har jeg nå skiftet fra å bruke Jing til å bruke GrabUp på daglig basis, og jeg kan med min største overbevisning anbefale deg å forsøke det også.

GrabUp kan lastes ned fra denne nettadressen: .

PS! En Windows-versjon av GrabUp er under utvikling, og det ferdige produktet er snart klart.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...