Gratis Alternativer Til MacHeist-pakken [MacOS]

MacHeist Bundle er en pakkeløsning med 12 meget gode programmer for MacOS til en pris man kan leve med (ca 300 kroner). Programpakken inneholder følgende programmer:

 1. Awaken: En digital alarmklokke som vekker deg med å spille en iTunes spilleliste som du selv velger, eller med en rekke innebygde alarmlyder. Alarmene kan stilles inn til å varsle deg på ukentlig basis på et satt tidspunkt, eller et hvilket som helst tidspunkt og dato. Prisen alene for dette programmet ligger på 12,95 dollar eller rundt 80 kroner.
 2. Cha-Ching: En morsomt og lett måte å bruke en penge-administrator på, et pent grensesnitt som bruker de avanserte funksjonene som er innebygd i OS X. Pris: 40 dollar, eller rundt 240 kroner.
 3. CoverSutra: Lar deg kontrollere iTunes på en lettfattelig måte, uten å må forlate programmet du allerede har åpent. Du kan også la coveret til sangen som spilles ligge på skrivebordet. Pris: 23 dollar, eller rundt 140 kroner.
 4. DEVONthink: En database for dine digitale dokumenter som pdf-filer, email, Word-dokumenter og til og med multimediafiler. Kan også brukes til å samle inn og organisere data fra internettet til eget bruk, krydre det med musikk og videofiler fra din egen harddisk, eksporter så det ferdige produktet som en webside eller til et Apple Pages dokument for printing. Kan også kopieres til din iPod. Pris: 39,95 dollar, eller rundt 240 kroner.
 5. iClip: iClip 4 er i hovedsak en kraftig utklippstavle og kladdebok for Mac OS X. Pris: 29 dollar, eller rundt 180 kroner.
 6. Overflow: En applikasjon designet for å raskt kunne kjøre programme, åpne dokumenter, eller komme til dokumenter samtidig som du reduserer antall objekter i Docken. Pris: 14,95 dollar, eller rundt 90 kroner.
 7. Wallet: Husker på dine kontoer på nettet inkludert passord og brukernavn. Husker også på produktnøkler og serienummer til applikasjoner du har kjøpt. Programmet kan i utgangspunktet huske all slags data du vil lagre i dets database. Pris: 14,95 dolla, eller rundt 90 kroner.
 8. WriteRoom: En veldig enkel teksteditor. Nesten latterlig enkel spør du meg, men i følge de som har laget det så er det nettopp det som er meningen. Pris: 24,95 dollar, eller rundt 150 kroner.
 9. XSlimmer: Dette programmet slanker dine applikasjoner og operativsystem for filer du ikke trenger, filer som feks språk du aldri vil bruke vil fjernes. Det er utrolig hvor mye plass slikt faktisk tar når man først sjekker det. Pris: 11,95 dollar, eller rundt 70 kroner.
 10. Enigmo: Dette er et 3d Gåtespill. Pris: 19,95 dollar, eller rundt 120 kroner.
 11. Bugdom 2: Ett 3d action eventyr spill. Pris: 29,95 dollar, eller rundt 180 kroner.
 12. Nanosaur 2: Også et 3d action eventyr spill. Pris: 34,95 dollar, eller rundt 210 kroner.

Dette er i utgangspunktet et meget godt tilbud for oss som ikke er millionærer, men gratis er alltid bedre, ikke sant? For det finnes heldigvis gratisalternativer til alle disse applikasjonene, og det er dette denne artikkelen skal handle om, du skal med andre ord slippe å lese linje opp og linje ned om programmer som du attpåtil skal betale for (dah!!).

Vi tar det i kronologisk rekkefølge i forhold til MacHeist Bundle-listen over:

1. ‘Aurora 3’ eller ‘Alarm Clock 2’ istedet for Awaken

alarm-clock-2.png

Aurora 3 og Alarm Clock 2 er to programmer med de samme funskjonene som Awaken, de har funksjoner som spilleliste support, volum-fading, Apple Remote støtte og tidsinnstilte alarmer. Pris: Gratis.

2. Mint Istedet For Cha-Ching

mint.png

I likhet med Cha-Ching så hjelper Mint deg med å administrere dine penger, budsjett og sier fra om kommende regninger slik utgifter ikke blir noen overraskelse. Men Mint gjør faktisk mer enn dette også, men bakdelen er sikkerheten i og med at det er internettbasert. Men kan du leve med dette så er det her et utmerket alternativ.

3. Det finnes flere alternativer til CoverSutra

desktunes.png CoverSutra er helt klart det beste programmet av sin sort, men det finnes flere gode alternativer som er gratis. Dette er programmer som DeskTunes, You Control: Tunes, og en håndfull andre menybar programmer som integrerer iTunes. Et annet program jeg vil anbefale er DockArt som også er godt nok til å erstate CoverSutra. Jeg vil begrunne dette med at jeg ikke synes CoverSutra er verdt de kronene som man må betale ekstra i forhold til disse gratis alternativene.

4. Finnes det noen alternativer til DEVONthink?

DEVONthink er et utmerket verktøy for å holde orden på alle de forskjellige bitene med digital informasjon man kommer over i hverdagen, og som ligger strødd rundt på din datamaskin. Og for å være helt ærlig så er det vanskelig å finne noen gode gratis-alternativer til dette fabelaktige programmet, ihvertfall et som kan utføre de samme oppgavene. Men at jeg ikke kunne finne noe betyr ikke at det ikke finnes i det hele tatt, jeg er veldig åpen for tips om et gratis alternativ her.

5. Bruk Jumpcut eller Quicksilver istedet for iClip

jumpcut.png

iClip er et utklippstavle behandlingsprogram for din Mac, som holder orden og tilbyr tilgang til utklippstavlens historie. Men dette gjør også Jumpcut og Quicksilver, og når det gjelder Quicksilver så vil jeg påstå at det ikke finnes et program på noen platform (nope heller ikke Windows) som kan gjøre det bedre enn dette open source programmet.

Jeg kan ikke understreke nok hvor nyttig Quicksilver er, last det ned så fort som mulig.

6. Bruk Quicksilver eller Stacks istedet for Overflow

stacks.png

2008-04-27_2106

Overflow er som startmenyen i Windows, bare at den er for Mac istedet, med den forskjellen at du må betale ekstra for det. Det har mange egenskaper som gjør det meget nyttig, men nok engang må et betal-program se seg knust av open source, Quicksilver er best i klassen også her. Med Quicksilver kjører du programmer veldig fort og programmet har også utallige andre muligheter, det er ofte slik at det er lurt å bli med i communitiet rundt dette programmet, nettopp fordi det har så mange muligheter og plugins som man ikke vet om.

En annen mulighet som gjør samme nytten som Overflow er Stacks, som man kan bruke som en startmeny i leopard. Stacks er når man legger en mappe på høyre halvdel på Docken i Leopard, når man da trykker på denne mappen så kommer det opp en oversiktlig startmeny-lignende oversikt over programmene dine (forutsatt at det er program-mappen din du har brukt). Etter siste oppdatering av Leopard er det nå også mulig å sette opp denne ‘menyen’ som en liste, slik at den ligner enda mer på Windows startmeny som vist på bildet til venstre.

Jeg vil skrive flere guider senere om hvordan man kan bruke OS X’ innebygde verktøy til å øke produktiviteten din i hverdagen.

7. Last ned KeePassX istedet for å Wallet

keepassx.jpg

Akkurat som Wallet så lagrer Open Source-programmet KeePassX dine passord, brukernavn, kredittkort nummer, serienummer også videre. Forskjellen er at det vil ikke koste deg ei krone.

8. Alt duger bedre enn WriteRoom

darkcopy.png

Ideen bak WriteRoom høres veldig flott og poetisk ut, men jeg er ingen poet og WriteRoom er rett og slett en flopp. Helt greit at de vil fjerne alle forstyrrende momenter i en teksteditor, men å fjerne absolutt alt er jo helt på trynet. Bruk TextEditor, til og med det den innebygde teksteditoren duger mer enn WriteRoom. Det finnes tonnevis med gode alternativer til det her misslykkede programmet, en av dem er cross-plattform programmet JDarkRoom. Et annet alternativ er det web-baserte Writer.

9. Bruk OnyX istedet for XSlimmer

onyx.png

Som jeg forklarte i begynnelsen av denne artikkelen så fjerner XSlimmer filer som ta unødvendig mye plass på datamaskinen, unødvendig kode og språkfiler du ikke behøver. Jeg sier ikke at open source alternativet, OnyX, gjør akkurat dette. Men hva OnyX faktisk gjør er å rengjøre lignende ting fra din OS X installasjon som en helhet, og ærlig talt, det er så langt som de fleste av oss er villige til å gå for å spare seg for noen ynkelige megabyte med plass.

De siste tre spillene i MacHeist Bundle har jeg ikke tatt meg bryet med å finne noen alternativer til, men jeg er helt sikker på det finnes noen gode freeware eller open source spill der ute til MacOS.

Kan disse programmene virkelig leve opp til sine Shareware alternativer?

macheist-bundle-box1.pngMacHeist Bundle er en velsignelse for forbrukere under de rette omstendighetene. Den første MacHeist Bundle pakken var feks. full av fantastisk gode programmer. Jeg syns helt klart at denne pakken har tapt seg i forhold til sin verdi siden den gang, så hvis du ikke har lyst til å betale de 300 kronene pakken koster så forstår jeg deg veldig godt. Det var derfor jeg laget denne guiden, for å vise verdien noen freeware og open source programmer har når man sammenligner dem med en betalpakke.

Jeg ville ikke nølt i det hele tatt med å velge open source og freeware programmer foran de fleste av disse programmene, men dette er veldig subjektivt da du kanskje har behov for ett eller to programmer som tilbyr noe du ikke kan få andre steder.

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...