Gratis antivirus for Mac OS X

antivirus_1.png

Det har lenge vært slik at fenomenet virus ikke har eksistert på Mac — slik som på Windows — men i det siste har salget av Mac gått opp. Det kan desverre få en negativ effekt med at folk setter seg ned og skriver virus og andre lumske programmer til Macintosh i tillegg. Derfor skader det jo ikke å beskytte seg med et gratis antivirus.

iAntivirus

antivirus_2.png

iAntivirus er flott grafisk, men viktigst av alt, det er over middels raskt når det gjelder skannehastighet. Når du starter programmet kommer det en skjerm som lar deg skanne etter virus, eller velge om det skal beskytte maskinen.

antivirus_4.png

Velger du «Scan my Mac» får du opp tre valg, «Quick Scan», «Normal Scan» og «Custom Scan». «Custom Scan» lar deg velge hvilken som helst mappe i filsystemet ditt.

antivirus_3.png

Ovenfor ser du et bilde av resultatene fra et søk gjort med «Normal Scan». I dette tilfellet brukte den 2 timer og 31 minutter på å skanne 875 197 filer. Det skal vel nevnes at det sikkert hadde gått litt raskere hvis PC-en hadde fått stå i ro og jobbet, uten at jeg satt med både Photoshop samtidig.

Hvordan iAntivirus vil si fra om man får virus, har vi ennå ikke opplevd på vår MacBook (noe jeg selvfølgelig håper å slippe!).

En oppsummering av iAntivirus er at det er over middels raskt, gir beskyttelse og sluker ikke all CPU. Et flott alternativ for å være på den sikre siden.

ClamXav

antivirus_5.png

ClamXav er ikke så flott grafisk som iAntivirus, men har de funksjonene som er nødvendige og det er primært for å kunne skanne etter virus. Programmet gir ikke «Real-Time Protection» som er en funksjon som er grei å ha, men til gjengjeld behøver du ikke å la programmet kjøre når du ikke bruker det.

antivirus_6.png

ClamXav har ikke funksjoner som «Quick Scan» slik som iAntivirus har, men bare en linje hvor du velger hvilke mapper, eventuelt harddisk som skal skannes for virus. Resultatene vises oversiktlig, og forteller deg også hvor mange megabyte som ble skannet. Det er også en fuksjon som lar deg gå gjennom logger av tidligere virussøk, som åpnes i konsollen, men for oss ble det ubrukelig.  Det viktigste å vite er om man har virus eller ikke, og hva programmet gjør dersom virus skulle forekomme.

En oppsummering av ClamXav er at det har akkurat det du trenger for å kunne se om du har virus, men ikke noe mer.

Last ned

Programmene er som sagt gratis, og nedenfor er linker til hvor du kan laste ned programmene.

iAntivirus finner du her!
ClamXav finner du her!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...