Småtips: Slik finner du vinduer som er forsvunnet i Windows

0
1161

De fleste har nok vært borti dette problemet en eller flere ganger – du finner ikke vinduet til et program som kjører i Windows. Dette kan skje av ulike årsaker, du kan for eksempel ha koblet fra en skjerm etter at du har kjørt Windows i dualview, og glemt å føre vinduene over til din hovedskjerm før du gjorde dette. Eller programmet kan være buggete og hoppe litt hit og dit på skjermen av seg selv. Poenget er at dette er noe som skjer nå og da i et operativssytem, ikke bare Windows (tro meg). Hva gjør du?

Du kan se at programmet kjører i oppgavelinjen, men uansett hvor mye du klikker på det der så virker vinduet fortapt. Hva gjør du? Starter du programmet på nytt?

Det finnes nemlig en enklere metode å få vinduet tilbake i riktig posisjon på, gjør følgende:

  1. Høyreklikk på programmet i oppgavelinjen og velg «Flytt«.
  2. Musenpekeren vil forandre seg til et «flyttetegn», men du kan fortsatt ikke flytte tilbake vinduet.
  3. Trykk på en piltast på tastaturet og rist litt på musen – og dermed er vinduet ditt på magisk vis tilbake der det skal være. Grattis!

Det var dagens lille, men for noen nyttige tips. Hvis du har noen gode tips som du mener vi bør skrive om – lite eller stort spiller ingen rolle, så send det til oss på epost eller del det med resten i kommentarfeltet.