Heavy Rain – Spennende PS3-spill i en helt ny sjanger

I 2006 fikk vi se en spill-trailer som forbløffet og imponerte en hel gamer-verden, videoen het «The Casting» og var en forsmak på det kommende Heavy Rain-spillet som er under utvikling. Du kan se denne traileren og den siste som ble sluppet igår i videoen under. Spillet tilhører adventure-sjangeren, men mye tyder på at det baner vei for en helt ny sjanger vi aldri har sett maken til før.

Spillets karakterer skal på blant annet vise menneskelige følelser og egenskaper på en måte vi aldri har vært i nærheten av før. Også kontrollene er annerledes enn det vi har sett før, og kan kanskje være vanskelig å venne seg til for folk som spiller mye. Skaperne av spillet sier at de ønsker at utfordringen ved spillet skal ligge i hodet til de spiller det, ikke i spillkontrollen – når du spiller så styrer man ikke karakteren med høyrestikken som vi er vant til fra andre spill, istedet bruker man den høyre triggerknappen foran på kontrollen til å bevege seg. Årsaken skal være at spilleren ikke skal bli fastlåst i vanskelige kamerasituasjoner. Dette kan fort bli en utfordring for mange, men også en grei måte å gjøre det på når man først har vent seg til det. Når man vil snu seg i spillet så bruker du hodet og skuldrene først, ikke bena, og resten av kroppen vil snu seg etter. Det er kanskje litt vanskelig å sette seg helt inn i hva dette betyr, men de som har vært så heldige å få testet en demoversjon av spillet er helt lamslått.

VG’s spillanmelder Rune Fjeld Olsen sier at han rett og slett ble sjokkert på en postitiv måte da han fikk prøve spillet bak lukkede under sommerens E3 i Los Angeles. Les mer om VG’s spillanmelders opplevelse av spillet her og her. VG skriver også en mer detaljert beskrivelse av hvordan spillet er og hva det handler om i disse artiklene.

Nå skal dere få se to videoer – den første viser den traileren fra 2006 som jeg snakket om, mens den andre viser den siste traileren som nettopp ble publisert. I den siste traileren så ser vi at spillkarakteren, som forøvrig er en journalist, sniker seg opp på et loft hvor hun finner dukke-lignende kvinner – alle ofre for en seriemorder som kommer inn døren mens journalisten fortsatt er i huset. Følg med for å se hennes kamp for å slippe å bli seriemorderens neste offer:

Video en: Heavy Rain – The Casting


Video to: Heavy Rain – Leipzig


Det anslås at spillet vil lanseres i slutten av 2009.

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...