Hva SanDisks «CD-arvtager» bør tilby for å lykkes

CD-salget har gått nedover, nedover, og nedover. Platebransjen sliter voldsomt med å få hjulene til å gå, og artistene — de må satse på konserter. Det å laste ned musikk, både lovlig og ulovlig, har blitt så vanlig at CD-en trolig snart vil være ute av drift. I hvert fall hvis platebransjen ikke rydder opp i eget rot.

Kan MicroSD overta for CD-en? En CD og et SanDisk SSD-kort side om side.

Mandagens nyhet om et nytt format for salg av digital musikk, fra SanDisk, er definitivt interessant. Men om den klarer å danke ut CD-en gjenstår å se. All motstand har så langt måttet se seg slått av den gamle traveren.

Aktuell for MP3-spillere

Å gå lei musikken på MP3-spilleren er noe alle MP3-eiere har måttet lide av. Og hvis man ikke har en PC, hvor man lovlig kan laste ned nye sanger, kan det være greit å kjøpe et nytt minnekort med ferdig overført musikk.

Klart, det å kunne velge selv er alltid en fordel. CD-ens — eller albumets — problem har jo vært at man ofte bare liker én av 14 sanger. Når man plukker ut sangene selv, for eksempel i Itunes Music Store, har man bare seg selv å skylde hvis sangene ikke faller i smak.

Rydde opp i rot

Platebransjen har de siste årene brukt masse tid og krefter på å bekjempe datakriminalitet. Med advokat Espen Tøndel i spissen har de oppnådd… *trommevirvler*… veldig lite. CD-ene har dessuten i alle år vært ekstremt dyre: 200 kroner for to sanger man liker (samt 12 man ikke liker) er ikke spesielt rimelig.

Når man kan velge og vrake på internett og deretter overføre til MP3-spillere og eventuelt brenne til CD-er (for avspilling i bil, etc.), er det ikke spesielt rart at såpass få gidder å ta seg til nærmeste platebutikk for å punge ut 200 kroner for de to låtene man liker.

Må være mer fleksibelt

Et nytt format på være mer fleksibelt hvis det skal lykkes, det burde f.eks. være mulig å lage en egen samling av låter. Personene bak disken burde kunne ha et bibliotek med sanger, som de kan overføre til MicroSD-kortene. Det burde være en spesifikk pris per sang, slik at man kan velge etter f.eks. budsjett.

Selvfølgelig er dette bare ren tankegang, men et slikt tilbud vil mest sannsynlig treffe alle kundegrupper, være enkelt og gi mer profitt til alle parter.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...