In Pictures: Lær data ved hjelp av bilder

In Pictures er en tutorial side hvor man lærer på samme måte som man gjorde når man var tre år, med bilder, og kanskje er ikke dette noe bakdel for vi lærte gjorde vi ikke det da?

254.jpg

Siden startet som en forskningsstudie som hadde som mål å gjøre det enklere og mer intuitivt å lære data for mennesker med læringsvansker. De fleste med en dyp interesse for data og teknologi har vært borti en situasjon hvor en tutorial rett og slett blir for mye, det er side opp og side ned med nye og vanskelige uttrykk. «For dummies» bøkene har en lik framgangsmåte og de har blitt store på dette markedet, men de koster tross alt penger og det gjør det ikke å lære på denne siden.

Det ble klart under studien at man bør gjøre det så enkelt som mulig, uten animasjoner og fancy effekter som kan forstyrre læringen. Svart-hvitt skal også være bedre enn farger, dette fordi det skal være vanskeligere å fokusere når det er flere farger, og dette har de tatt konsekvensen av ved at alle sider i tutorialene er svart-hvitt. Det siste punktet disse guidene baserer seg på er at oppgaver er viktigere enn programmets eller programmeringsspråkets mange verktøy og muligheter. Dette er noe jeg kan skrive under på at hjelper oss alle, hver gang jeg setter igang å leser en tutorial eller bok så har jeg en tendens til å bla forbi de to tre første kapitlene hvor verktøy og muligheter blir gått igjennom.

De tutorialene som finnes på siden akkurat nå er hele Microsoft Office-pakken, OpenOffice-pakken, Web layout med Dreamweaver 8 og HTML/CSS, Webgrafikk og web-programmering med MySQL Basics, PHP Basics og Perl Basics.

Noen av disse guidene er litt utdatert, slik som Fireworks 8 og Dreamweaver 8, men disse er veldig lik de nyere versjonene og det man lærer på disse kan man bruke på de nyere versjonene også.

Nok fjas og mas fra meg nå, du kan finne siden her, og adressen er http://inpics.net.

Lykke til med læringen.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...