Windows XP Servicepack 3 RTM – 21. April?

333.jpg

Ifølge pålitelige kilder i Microsoft så planlegger de å annonsere lanseringen av SP3 til produksjon (RTM) i morgen, den 21. April.

Dette er den datoen Neowin og en rekke andre nettsider i det siste har sagt vil være den siste aktuelle dagen Microsoft har satt til å sende SP3 til produksjon. Ifølge den interne tidsplanen til Microsoft, en tidsplan Neowin har fått fingrene i, så har Microsoft planlagt å levere den endelige XP SP3 til OEM-produsenter, Volumlisenser, Connect testere, Microsoft Developer Network (MSDN) og TechNet abbonenter den 21. April. Neowin sier Microsoft har planlagt å gi ut SP3 via Microsoft Update, Windows Update og MS’ eget «Download center» den 29. April, for så å dytte det ut via Automatiske Oppdateringer den 10. Juni.

Microsoft har hele tiden holdt den samme «ingen kommentar»-linjen i de siste månedene, og har sagt at Servicepack 3 vil komme i løpet av det første halvåret av 2008.

I Windows XP Servicepack 3 vil alle de gamle oppdateringene til det populære operativsystemet være inkludert.  Den nye servicepacken vil også inneholde en lite antall nye funksjonaliteter som ikke vil forandre brukeropplevelsen noe nevneverdig, les om SP3’s funksjoner i denne pdf-filen. To av nyhetene er er forbedringer i «Black Hole Router detection» og NAP support. En ting bør man legge merke til, og det er at SP3 kun blir lansert for x86 versjoner av Windows XP, og kommer ikke til å ha Internet Explorer inkludert (den kommer med IE6 akkurat som orginalen).

Det skal bli morsomt å se hvor mye Microsoft gjør ut av denne lanseringen, da det er tvilsomt at de vil ha altfor mye ståhei rundt et operativsystem som er på vei ut, og med Vista’s startproblemer så er det best at ståheien er rundt det os’et. Men de har sikkert også liten lyst til at brukere skal se på SP3 som Microsoft’s unnskyldning til flere utsettelser når det gjelder Vista.

Microsoft meddelte offisielt at den 30. Juni skulle være den endelige datoen hvor XP slutter å bli forhåndsinstallert på nye PC’er, eneste unntak er for ultra-lavpris-pc’er som Asus Eee og Intel Classmate, som fortsatt vil ha støtte fram til 2010.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...