Ingen overraskelse at navnet ble «Windows 7»

Tirsdag morgen ble det kjent at Microsoft navngir det neste Windows-operativsystemet, «Windows 7». Kodenavnet som har vært helt siden prosjektet først ble avslørt, blir med andre ord det endelige navnet. Og det er ingen overraskelse, for folk har vært begeistret over det.

Et godt navn

Akkurat som da det hele begynte, får et Windows-operativsystem nå et nummer i navnet. Navnet er dessuten rett og slett bra, uten at jeg skal utdype det nærmere (lett å kjenne igjen, kort, osv.).

Kan begynne å promotere produktet

Selv om vi datainteresserte har visst om det kommende Windows-operativsystemet i over et år allerede, er det mange som ikke en gang har hørt om «Windows 7». Microsoft kan nå begynne å promotere produktet, som skal lanseres enten i løpet av 2009 eller 2010.

«Longhorn» til Vista

Vista het i mange «Longhorn», som var kodenavnet for prosjektet. Det ble likevel kjent at «Longhorn» ikke ville bli det endelige navnet, en god stund før lansering. Og når vi ser tilbake på det, tror jeg Microsoft bør være glad for at de valgte bort «Longhorn».

Kodenavn «Midori» — epoken etter «Windows 7»

I sommer skrev vi om Microsofts kodenavn «Midori», som en gang skal bli «Windows 7»s etterfølger. Microsoft annonserte i forbindelse med «Midori»-uttalelsene at de vil begynne helt fra «scratch», slik at de blir kvitt alt rusket som har dannet seg i kodingen gjennom 20 år med påbygging.

«Windows 7» blir en feilfri Vista

Microsoft har uttalt at «Windows 7» vil være en feilfri Vista, med en del forbedringer. Endringene fra Vista vil ikke være drastiske, men nok til å gjøre det verdt en oppgradering.

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...