Interarchy – Overlegen FTP klient for Mac OSX

Det første FTP-programmet jeg endte opp med å bruke var Cyberduck. Det har jeg klart meg med lenge, men idet jeg startet å benytte meg av .htaccess filer ble dette stress med en gang. Filene ble ikke listet opp, og jeg endte opp med å logge inn på www.net2ftp.com istedenfor når jeg jobbet med slike filer. Dette blir altfor tungvindt i lengden, og etter et Google-søk så kom jeg over et FTP program for Mac som faktisk listet opp htaccess filer. Programmet heter Interarchy, og det er det FTP programmet jeg alltid har leitet etter. Etter å ha brukt Interarchy et par minutter var CyberDuck sletet og fjernet fra harddisken.

Funksjoner og design

Det som gjør at dette programmet gir en følelse av «Best-i-klassen» når du åpner det er hvor elegant de lister opp protokollene. Du får en dropdown meny hvor du kan velge mellom HTTP, FTP, SSH osv. Etter hva du velger endrer rutene seg under for hva du kan fylle inn av informasjon som passord og brukernavn.

Interarchy benytter seg av tilgang til «Nøkkelringen» i Mac OSX, slik at å legge inn passordene dine på nytt er ikke nødvendig hvis du har lagret de der fra før av.

Programmet er stilrent, og ser utrolig flott ut. Et mappesystem til venstre minner om systemet vi er vant til i «Finder», og fargene og resten av utseene er godt gjennomført.

Eneste negative

Jeg har bare en negativ ting å si om programmet, det er desverre ikke gratis. Etter å ha brukt det i et par dager får jeg beskjed om jeg har bare har 12 dager igjen av prøveversjonen. Interarchy har nok selv innsett at de har et veldig godt produkt, og har priset Interarchy deretter. Programmet koster nemlig 59 dollar, som med dagens dollarkuser gir oss en norsk pris på ca 410 kr.

Konklusjon

Programmet er bra, pent og bedre enn mange, men 410 kr er ikke en billig lisens for et FTP-program. Så før et eventuelt kjøp bør du iallefall prøve ut Interarchy så lenge prøveversjonen fungerer. Programmet får en karakter 5, og det som trekker det fra en toppkarakter er desverre prisen.

Interarchy kan lastes ned herfra: http://nolobe.com/interarchy/

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...