iPhone 2: Verdens best bevarte hemmelighet

Apple har virkelig klart å skape en hype rundt de fleste av sine produkter, enten det er en iPhone, iMac, Macbook Pro eller MacBook Air som skal lanseres så står det både fans og hatere med haken halveis nede på gulvet når utstyret blir vist fram for første gang.

Steve Jobs er en tryllekunstner under sine Keynotes, og dette er nok forklaringen til mye av hypen som oppstår før en slik forestilling, som vi forøvrig ikke ser maken til ellers i teknologi-verdenen. Men det er ikke forklaring nok til hvorfor Apple har opplevd en slik suksess de siste årene, det kan jo være slik at produktene er av en annen verden også, selv om de fleste hatere nekter å innrømme det. Men er det ikke akkurat det som er en av de store hemmelighetene til Apple da? At mennesker engasjerer seg såpass når det gjelder akkurat deres produkter, både på godt og vondt?

Når det gjelder iPhone så er dette et kapittel for seg selv, for hvilken annen telefon med samme populæritet og forventning kan holdes så hemmelig over den tidsperioden som nå har gått siden Apple evt har begynt planlegging, produksjon, testing og nå kanskje en distrubisjon? Det finnes ikke noe sidestykke til det som skjer nå, de fleste dingser som er på vei ut i markedet har på ett eller annet tidspunkt blitt avslørt med spion-bilder og filmer fra en uredd ansatt, eller som et PR-stunt fra produsenten selv.

Apple har valgt å la det hele være hemmelig fram til Steve Jobs presenterer produktet for hele verden på en av hans berømte Keynoter. Og muligens kan det være her hele hemmeligheten til Apple-produktenes populæritet, og den hypen som oppstår rundt dem, ligger. Hvor mange bilder, videoer og omtaler så vi ikke før HTC’ flaggskip ‘Diamond Touch‘ ble lansert? Det var så mange å velge mellom, lenge før selve lanseringen, at det ble en vanskelig oppgave å velge bilder og video til en evt artikkel om produktet. Og nesten alle bilder, videoer og omtaler viste seg å være legitime. Så hvorfor i all verden sitter vi her å diskuterer om påståtte lekasje-bilder iPhone er ekte eller ikke, det burde jo tross alt være noe som er ikke er laget på Photoshop der ute.

Foto: CrunchGear – Er disse bildene fra en ekte lekasje eller er de rett og slett laget av en Photoshop-enutitast?

Men det er her jeg vil gi Apple all honnør, tenk dere all den publisiteten og gratis-reklamen Apple får pga av disse bildene, falske eller ikke falske, og dette opprettholder de på et høyt nivå når de sender mystiske advokater til å fjerne enkelte lekasjer mens andre får være (om dette er fordi lekasjen er ekte eller ikke vet vi aldri før produktet er lansert). Andre selskaper som Microsoft, Dell, HP, Nokia, Sony, etc – de kunne helt sikkert tenkt seg den samme publisiteten rundt sine produkter, og den samme interessen, men de makter rett og slett ikke å oppnå det (ja slå meg i hjel for at jeg sier det), og derfor er Apple et av verdens mest framgangsrike selskaper akkurat nå.

For å nevne litt mer rundt iPhone 2, og den store hemmeligheten den har blitt, så vil jeg be dere reflektere litt mer over hvorfor vi ikke har sett mer til bilder som vi helt sikkert kan utrope som ekte. Husk at telefonen skal produseres, testes, fraktes, og legge klar til salg i forskjellige Apple-Stores rundt omkring i verden. Og alt dette skal skje før en lansering som kanskje, ja jeg skrev kanskje, skjer allerede på mandag. I ett av disse leddene så burde det finnes mer enn nok missfornøyde og/eller likegyldige ansatte som kunne tenke seg enten å ta noen stjele eller låne en iPhone for å publisere litt bilder og film av den. Den personen kan oppnå heltestatus på nettet i løpet av kort tid, og om dette allerede har skjedd vet vi ikke – ikke før Jobs presenterer telefonen.

Hvorfor dette ikke har skjedd på samme måte som med andre slike produkter kan vi bare fundere på, men at Apple gjør noe riktig, det er det ingen tvil om.

Mange vil prøve seg på å kalle meg en blind Apple-fanboy etter en slik bloggpost, og jeg skal glatt innrømme at jeg liker Apples produkter, men jeg prøver å se det hele med åpne øyne hele tiden, og det er mange ting med Apple som jeg tar avstand fra også. En av disse tingene er deres forhold til sine kunder og communitiene rundt sine produkter – det kan virke som Apple regelrett ‘driter’ i dem. Men slik det ser ut som det blir nå, så har de nok hørt på en del av sine kunders ønsker, hvis ikke hadde ikke iPhone 2 kommet med sine oppdateringer (som egentlig burde vært der fra starten av, men verden er ikke perfekt). Men i det store og hele så er det selve produktet som teller, og dette er (burde være ihvertfall) et induviduelt valg vi gjør – ‘liker’ eller ‘liker ikke’.

Les den neste artikkelen om iPhone for å se bilder som Forbes har tatt under sin «iPhone Stakeout» hvor de lå på lur å tok bilder av Apples varelager og utkjøring. Artikkelen blir nå skrevet og jeg vil legge en link her så snart den er ferdig.

Husk at iPhone er Apples første forsøk på å levere verden en telefon med deres logo og brukervennlighet, og iPhone 2 er deres andre forsøk – vis meg noen andre som har klart å få en slik interesse rundt sine produkter på første forsøk, skriv i kommentarfeltet.

Jeg er veldig interessert i hva dere synes om Apple, IPhone og deres andre produkter, er det bare en høy pris som skiller dem fra andre produkter på markedet? Eller er det noe ekstraordinært med produktene som er verdt denne prisforskjellen, og jeg mener ikke bare på mobiltelefonen deres men også på produkter som MacBook Pro, MacBook Air, Mac OS X, også videre. Er det noen av bildene som har blitt publisert til nå som kan være ekte? Hva med bildene fra i går?

Ta diskusjonen i kommentarfeltet, og hvis du blogger så ta gjerne diskusjonen på din egen blogg, men link gjerne tilbake til oss.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...