iPhone 3G S sluppet – hva kan vi forvente oss?

Det er litt over en måned siden den nye iPhone 3GS ble lansert og alle nettsteder har så å si «spammet» oss ned med iPhone-nyheter. Nå skal vi se på de viktigste nyhetene som har kommet etter en måned med iPhone-kaos.

(ill. apple)
(Ill.: Apple)

Det har nå gått over en måned siden WWDC, da iPhone 3GS ble lansert den 8 juni. Apple kunne friste med nyheter som 3-megapiksel kamera, videofunksjon og stemmestyring. Mye av nyhetene kom selvsagt i OS 3.0 som er tilgjenlig for 1., 2. og 3. generasjons iPhone, og kan lastes ned fra iTunes.

Kamera:

Det nye kameraet, som yter 3 megapiksler, er også en av nyhetene på 3GS. Kameraet har gått fra to megapiksler til tre, noe som utgjør en betydelig forskjell, og gjør også at iPhone nå kan måle seg med andre mobiltelefonprodusenter når det gjelder kvaliteten på bildene kameraet «spytter» ut.

( foto: respres // flickr (CC) full størelse )
( Foto: Respres (CC) )

Videokamera:

Videokamera er en funskjon som har vært savnet på iPhone lenge, og en funksjon som egentlig burde vært på iPhone fra dag én. Men, når Apple først lanserer videofunksjon på sin populære telefon, kommer de med noe som fungerer langt bedre enn mange av sine konkurrenters mobiler på dagens marked, noe et besøk på Youtube raskt kan bekrefte (hvor man lett kan se kvaliteten på videoer lastet opp fra iPhone 3GS).

Redigeringsfunksjonen som følger med telefonen er veldig enkel å bruke, men funksjonell på samme tid. Muligheten til å laste video direkte opp til Youtube fra telefonen er også noe som har falt mange brukere i smak. En av de mest kjente iPhone 3GS-videoene på internettet er den du ser under dette avsnittet, dette er faktisk en musikkvideo som kun er filmet med en iPhone 3GS.

Stemmestyring

Stemmestyring (voicecontrol) er også en av nyhetene på 3GS, med stemmestyring kan du for eksempel kontrollere ipoden, eller ta en telefon ved å «snakke» til telefonen. Muligheten til å kommandere telefonen med stemmen framfor å fysisk navigere i menyer og applikasjoner kan være veldig praktisk når du sitter i bilen, eller når du for eksempel ønsker å overdøve familiemedlemmers kjedelige prat om alt og ingenting – du sier da bare < > til iPhonen (stemmestyring må foregå på engelsk språk og amerikansk uttale) og den vil begynne og spille musikk fra ipoden.

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at 3GS strømmer til norske butikker, det burde ikke ta så lang tid når S-en i 3GS står for speed. Vi har fått bekreftet av telenor og netcom at de vil selge 3GS fra 31. juli.

Følg meg og Teknonytt på twitter for mer informasjon om iPhone og teknologi.


http://twitter.com/teknonytt

Oppdatering: iPhone 3G S er revet vekk fra butikkhyllene, kort tid etter lansering i Norge.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...