Windows 7 sluppet til produsentene (RTM)

Det har vært stor usikkerhet rundt lanseringen av Windows 7s RTM-versjon, men nå ser det ut til at 6. august er den endelige datoen for den engelskspråklige utgaven. OPPDATERT: Siste nytt er at Microsoft nå har sluppet Windows 7 til produsentene.

Microsoft Windows-blogger Brandon LeBlanc annonserte natt til onsdag at RTM-versjonen av Windows 7 vil slippes for nedlastning 6. august. Det gjelder den engelskspråklige versjonen, vel å merke. Andre språk, inkludert norsk, slippes ikke før i høst – nærmere bestemt 1. oktober.

Klar. Ferdig. Sju. Windows 7 RTM-lanseringen nærmer seg med stormskritt og Microsoft har i den anledning lansert nettstedet readyset7.com.
Klar. Ferdig. 7.: RTM-lanseringen av Windows 7 nærmer seg med stormskritt og Microsoft har i den anledning lansert nettstedet readyset7.com.

RTM-versjonen vil i utgangspunktet kun være tilgjengelig for maskinvareprodusenter og Microsofts samarbeidspartnere. Slik trenden har vært med tidligere versjoner av den kommende Vista-etterfølgeren (beta, lanseringskandidat, etc.), kan vi likevel anta at RTM-versjonen vil være tilgjengelig på fildelingsnettverk dager i forveien.

Også et nytt nettsted, kalt Ready. Set. 7., har blitt lansert i forbindelse med Windows 7-lanseringen. Her finnes informasjon om ferdigstillingen av produktet, samt hvilke aktører som samarbeider med Microsoft.

Videre kunne LeBlanc også bekrefte at det kommer en familiepakke av Windows 7, som kan installeres på opp til tre maskiner i huset.

OPPDATERING: Windows 7 er nå blitt sluppet til produsentene, det melder Brandon LeBlanc i en ny bloggpost natt til torsdag.

– I dag, etter alle valideringstestene ble bestått, logget vi av og erklærte Windows 7 versjon 7600 RTM (Release to Manufacturer), skriver LeBlanc.

Vi presiserer at Windows 7 RTM ennå ikke har blitt sluppet for nedlastning. Det er kun produsentene som vil ha tilgang til OS-et inntil 6. august.

Vi kommer med mer…

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...