iPod Touch 2.0 — vi har testet det

11. juli 2008, en dato iPod Touch eiere har ventet lenge på. Oppdateringen krever at iTunes oppdateres til nyeste versjon, nemlig versjon 7,7 og så kan man kjøpe software versjon 2.0. Prisen ligger på ca 50 norske kroner som ikke er særlig dyrt.

Den første synlige endringen du ser etter at oppdateringen er fullført, er selvfølgelig det nye ikonet på skjermen, nemlig AppStore som lar deg laste ned nye applikasjoner til iPod Touch. Du kan også laste de ned fra iTunes og synkronisere de over, noe som virker utmerket det også. En del av spillene koster fra 2 til 10 dollar, men også noen er gratis. For de som har vært borti en jailbreaket iPod Touch tidligere har sikkert prøvd spillet Tap Tap Revolution. Det gledet meg stort når jeg fant det gratis tilgjengelig i AppStore i en oppgradert og bedre versjon. Det har også fått nytt navn, nå heter det Tap Tap Revenge, og har funksjoner som Highscore list. For dere som ikke har vært borti det før er det et Guitar Hero lignende spill, veldig artig og anbefals!

large.jpg

Et annet program som er gratis er et fra Apple selv, nemlig Remote. Det lar deg koble deg til iTunes bibliotek på nettverket og gir Touchen full oversikt over musikksamlingen. Slik kan du enkelt styre iTunes fra sofaen med hjelp av Touchen som en utmerket fjernkontroll.

Noen små endringer ellers er det. Mail applikasjonen har sølvfølgelig fått støtte som Exchange som tidligere har blitt nevnt på Keynotes fra Apple sin side, men de har også endret litt i kalenderen. De har flyttet knappene «Dag», «Uke» og «Måned» fra oppe i applikasjonen til helt ned. Først blir man litt forvirret, men etterhvert ser man at det faktisk var et bedre sted å plassere de. «Kontakter» applikasjonen har også fått seg en liten oppdatering, her kan man nå søke etter kontakter.

En funksjon som er litt skjult, men som er utrolig praktisk er at versjon 1.2.0 har en fin ekstrafunksjon innebygget, nemlig muligheten for å ta «Print screen» / skjermdump på (godt?) norsk. Hold inne «Home» og trykk en gang på «Lås» knappen. Skjermen blinker hvitt og bildet havner i «Bilder» og i en egen mappe som heter «Arkiverte bilder». Ekstremt praktisk. Dette fungerer faktisk inne i programmer også, slik som bildet i artikkelen som er tatt fra Tap Tap Revenge.

Konklusjonen her blir at versjon 1.2.0 så absolutt har holdt det den lovet, og jeg er veldig fornøyd med den på min iPod Touch. Enkel tilgang til haugevis av programer gjennom AppStore , en fantastisk print screen funksjon og flotte programmer. iPod Touch gikk akkurat fra å være en mediaboks til å bli en spillmaskin/underholdningsboks/internetting…

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...