Mobilt bredbånd (Telenor)

For oss teknologi-avhengige kan sommeren både være deilig uten, og lettere med internettilgang. Her kommer mobilt bredbånd inn i bildet. Det gir deg tilgang til internett uansett hvor i Norge du befinner deg. Vi har testet det, og er imponerte.

betamagasinet-mobilt-bredband_1.png

I sommer kjøpte vi oss mobilt bredbånd fra Telenor med abbonomentet Fri Kveld og Helg fra Telenor. Det gir fri bruk i hverdager mellom klokken 17.00 og 07.00 og fra fredag 17.00 til mandag 07.00. Det koster 119 kr i måneden, og er ikke særlig dyrt.

Installasjon

Mobilt Bredbånd støtter både Windows og Mac, og alt du trenger for å installere er å plassere bredbåndet i en USB-port på maskinen. Alt av installasjonsfiler befinner seg i selve bredbåndsenheten. Installasjonen er gjort på et par minutter på Mac og tok ca. 10 minutter på vår testmaskin med Windows XP Pro.

I bredbåndsenheten plasseres SIM-kortet rett over USB-pluggen, så kobler man det til, og nå er det klart til bruk. Hver gang man starter programvaren som har blitt innstallert må man skrive inn en PIN-kode.

Bruk av Mobilt Bredbånd

Programvaren er veldig enkel, og er et lite vindu som tar liten plass på skjermen. Programmet lar deg koble til, koble fra, bestemme hvilken nettverk du foretrekker, sjekke hvor mye trafikk du har brukt denne gangen og totalt.

Hastighet og deking

Hastigheten varierer utfra hvor god dekning du har, om du er innendørs eller utendørs, men under våre tester har vi oppnådd gode resultater. Vi har også målt til over 1,1 mbps på speedtest.net. Torrentnedlastning har vi også prøvd, og fikk hastigheter på mellom 7 kbps og 15 kbps.

betamagasinet-mobilt-bredband_2.png

Konklusjon

Etter ca. en ukes testing på ferie, er vi svært fornøyde. Vi har ikke opplevd noe ustabilitet, og til tross for 3 av 6 streker på dekningen har hastigheten vært bra, og sidelastning har ikke vært et problem. Til vanlig surfing er dette perfekt for å komme deg gjennom sommeren på hytten og lignende, som ikke har internett på mils omkrets.

Alt av priser og flere abbonmenter finner du på telenor.no og vær oppmerksom på at bruk i utlandet er ekstremt dyrt, samt at Fri bruk bare gjelder i Norge!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...