Just Hear It: Finner all musikk og spiller den

Det er ikke så lett å imponere noen med kilder til gratis musikk noe mer, spesielt etter at Spotify-feberen slo til for alvor. Men, en nettside har klart å imponere meg – Just Hear It.

justhearit_

Just Hear It er i utgangspunktet en søkemotor for musikk som ligger ute på det store internettet, men det er også en musikk- og musikkvideo-spiller. Nettsiden er utviklet i Flash, noe som gir både fordeler og bakdeler (kommer tilbake til dette).

Finner det meste

Det finnes så mange tjenester som tilbyr søk og avspilling av musikk på nettet at det er vanskelig å bli imponert av bare dette. Men det som virkelig imponerer med Just Hear It, er tjenestens evne til å spore opp sanger som du ellers aldri ville ha funnet på nettet – uansett hvilken tjeneste du bruker. Når man søker etter en sang eller artist, så finner man i de fleste tilfeller akkurat det man leter etter.

Brukervennlig

På samme måte som andre lignende tjenester kan tilby oss, så tilbyr også Just Hear It brukeren muligheten til å sette opp midlertidige spillelister. Og måten ting kan gjøres på er veldig enkel og intuitiv – dra og slipp-mentaliteten har virkelig satt sitt spor her.

Som sagt så kan man dra og slippe sanger fra dine søkeresultater til en spilleliste på enkelt vis, men man kan også velge følgende standardfunksjoner – Shuffle og Repeter.

Når spillelistene og/eller sangene spilles av, så vil de vises med eller uten video avhengig av hvor de kommer fra.

[slideshow id=15]

Privat Beta, men ingen invitasjon behøves

Just Hear It er en tjenste som er i privat beta, men heldigvis så behøver man ikke å registrere seg eller å få en invitasjon for å ta nytte av hovedfunksjonene til tjenesten. Ved å få en invitasjon til tjenesten så kan man lagre sine spillelister, noe som strengt tatt ikke er nødvendig for å få glede av Just Hear It.

Lovlig eller ulovlig?

Et spørsmål som går igjen når vi skriver om slike tjenester i Teknonytt er hvorvidt dette er lovlig, og ved første øyekast så virker det ikke slik. Men, utviklerne av Just Hear It hevder selv at de betaler lisenser for musikken til flere organisasjoner som representerer musikere, komponister, tekstforfattere, også videre (ASCAP, BMI, SESAC). Vi får håpe at dette holder, for tjenesten er genial for oss brukere om ikke annet.

Konklusjon

Ved første øyekast så så dette ut som en standard musikktjenste på nett som man har sett alt for mange av de siste par årene, men tjenstens fantastiske evne til å finne sanger og artister som ellers har vist seg nesten umulig å få tak i, bringer den opp blant de mest nyttige musikktjenestene på nett per dags dato.

At Just Hear It er utviklet i Flash er både negativt og positivt – det positive er blant annet at man får ta nytte av dra og slipp-funksjoner, mens noe av det negative er at man ikke kan bokmerke sanger eller spillelister.

En annen negativ ting med denne tjenesten er at man ikke kan laste ned sangene man finner, man er fint nødt til å høre dem igjennom nettleseren.

I det store og hele så er dette en ny musikktjeneste som jeg tror mange vil ha stor nytte av – og det er nettopp tjenstens evne til å finne sjeldne og/eller sære sanger som gjør den mest nyttig. Absolutt anbefalt av Teknonytt.

Prøv Just Hear It selv på følgende nettadresse: .

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...