Kineserne fortsetter sin internett-kontroll: Banner iTunes

ichina.jpgKina fortsetter sin aggressive internett-kontroll og utestenger Apples populære mediaspiller, iTunes. Etter atleter begynte å laste ned såkalt «Free Tibet»-innhold  fra tjenesten, har Kinas millioner av internettbrukere lagt merke til at det ikke lenger er mulig å laste ned fra iTunes Music Store.

Kinas nasjonale brannmur utestenger nettsteder, uansett sjanger, så lenge de enten har støtende eller Kina-kritiserende innhold. Under lekene har dette blitt innstrammet, og som en følge av dette er blant andre iTunes blitt utestengt for kinesiske brukere.

Sting og Alanis Morissette er blant artistene på det såkalte «Songs for Tibet»-albumet som ble utgitt to dager før iTunes ble utilgjengelig for kineserne. Kilder forteller at flere titalls OL-deltakere lastet ned albumet i Tibet-solidaritet. Dette kan være årsaken til utestengelsen av den populære tjenesten.

Apple selv har bekreftet overfor diverse medier at det er noe i veien. Noe som stopper kinesisk tilgang til tjenesten.

Dette beviser trolig nok en gang at kineserne ikke er annet enn seriøse når det angår myndighetenes internettovervåking. Landet som i mange år ikke hadde tilgang til vestlige TV-kanaler, står altså overfor en ny epoke — bare på internett.

Kina er landet med flest internettbrukere. Hele 253 millioner kinesere har angivelig internettilgang. Amerikanerne ble passert tidligere i år med omtrent 20 millioner færre.

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...