Tilgang til Vista fra Leopard i nettverk

En ting som både Apple og Microsoft har hatt store problemer å tilpasse seg til er mulighetene til å koble maskinene sammen i nettverk. Før de nyeste versjonene av MacOS og Windows kom så fungerte dette akkurat så enkelt og greit det skal gjøre, men for oss som har Leopard på den ene maskinen og Vista på den andre så oppstår det raskt problemer. Les hvordan du kan få tilgang til din Vista-maskin fra Leopard.

Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg selv har slitt og irritert meg over at min Vista-laptop ikke viser seg i Finder selv om alt er stillt inn slik det skal være. Vi har også en stasjonær pc i huset som bruker Windows XP, og denne har jeg ikke noen problemer med å koble meg til, så etter mye detektivarbeid på nettet så ser jeg at jeg er ikke alene om dette problemet. Men til jeg finner den perfekte løsningen så tenkte jeg å dele en løsning som virker om ikke annet.

Det første man bør sjekke er at Mac’en og Windows-pcen er riktig stillt inn, de mappene eller filene du ønsker å dele på Windows-maskinen høyreklikker du på, og velger «deling…«. Det er også viktig at du slår på fildeling i kontrollpanel -> Nettverk og internett -> Nettverk og delingssenter i Windows.

På din Mac skal du gå til Systemvalg -> Deling og krysse av der det står Fildeling. Husk å stille inn de riktige rettighetene på begge maskiner også.

Alt du trenger å gjøre nå for å få tilgang til de mappene og/eller filene på din Windows-maskin er å aktivere Finder og trykke Command-K. Når boksen du kan se i vinduet under dukker opp så skriver du følgende (erstatt ipadresse med din ipadresse): smb://ipadresse

ip.png

Nå velger du din Windows-bruker og skriver inn passordet, og dermed har du tilgang til dine Windowsfiler, ellers så kan du sende filer over til din Windows-maskin.

Lykke til!

PS! Tips om nettverk mellom Vista og Leopard mottas med glede, begge veier!!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...