Kjemper om den beste løsningen

Det er fortsatt slik at mange deler datamaskinen sin med andre, og derfor kan historielogging o.l. bli et problem. Spesielt hvis du er en av mange som benytter seg av nettsteder du ikke vil andre skal vite om.

De respektive nettlesernes logoer. (Montasje: Betamagasinet)

Microsoft var først ute med å skjønne dette, og legger til en funksjon som muliggjør akkurat dette i Internet Explorer 8. Funksjonen i seg selv har fått mye oppmerksomhet, spesielt ettersom den blokkerer muligheten til å logge hvilket nettsted du kom fra, og hvor du forflytter deg. Istedenfor funksjonens opprinnelige navn, «InPrivate», blir den på verdensveven populært kalt «porn mode». Og trolig med grunn.

Blir fjernet

Har man aktivert InPrivate blir blant annet dette slettet rett etter «bruk»:

  • Cache
  • Passord
  • Nedlastninger
  • Historikk
  • Søkehistorikk

Med andre ord kan du trygt slappe av når andre bruker datamaskinen — selv rett etter bruk. Om du skulle være bekymret til å begynne med, selvsagt.

Chrome med mindre avansert «kopi»

I Google Chrome finnes det også en slik funksjon kalt Incognito (latin for anonym), som lar deg velge om du vil logge historie eller ikke. På den måten etterlater du deg ingen spor på PC-en du sitter ved.

Kan føle seg truet; lover støtte fra og med Firefox 3.1

Mozilla Firefox, som enda ikke støtter dette, har hatt en slik mulighet i bakhodet siden 2004. Den skulle angivelig være med i Firefox 3.0, men fordi den ikke var ferdig til lansering, rakk den rett og slett ikke å bli med på lasset.

Ifølge DailyTech kan Mozilla nå garantere at funksjonen rekker lanseringen av Firefox 3.1, som kommer om ikke alt for lenge.

Det er sannsynlig at Mozilla har følt seg presset av Microsoft når de — for en gangs skyld — var først ute med nye funksjoner.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...