Kjør Amiga spill i Windows med WinUAE

Hvis du også i tidenes morgen har hatt en Amiga computer, og spilte diverse spill på den, så har du faktisk en mulighet for å avvikle de gamle Amiga spillene direkte i Windows. Det krever en software emulator, og i dette tilfelle kan du med fordel anvende WinUAE, som er freeware og fungerer ganske fint.

Fans av retro gaming, og av retro komputering, kjenner sikkert det veldet av emulatorer som finnes for å avvikle de gamle spillene i Windows. Mens fysisk hardware har en tendens til å dø ut, så kan klassiske computerspill fortsette med å leve, i takt med at det flyttes til andre plattformer. I emulasjonskretsen er UAE Amiga Emulator en velkjent og verdsatt softwareløsning, men den står kun til rådighet for Linux plattformer.

WinUAE er den Windows-baserte utgaven av emulatoren, som gir akkurat samme muligheter til brukere av Windows.

For å kunne kjøre gamle Amiga computerspill på din computer er du nødt til først å få fatt i en av de mange ROMs som kan lastes ned via diverse Amiga hjemmesider.

FREEROMS
EMU Paradise

Du kan også selv søke på Google etter «amiga rom» eller «ldast ne amiga rom» for å finne flere sider som tilbyr gamle Amiga computerspill.

Disse ROM filene kan så leses inn på WinUAE, slik at du kan nyte alle dine favorittitler fra gammel tid fra først til sist ennå en gang. WinUAE er i stand til å emulere et antall forskjellige hardware modeller fra A1000 og A500+ til CDTV og A4000. For hvert system har du mulighet for å velge forskjellige hardware konfigurasjoner og f. eks forandre den mengden hukommelse som er tilgjengelig.

Du kan presse CPU innstillingene til å etterligne ethvert system som du ønsker deg, og ved å konfigurere virtuelle harddisker og disketter kan du lese inn den softwaren og computerspillen du ønsker. Det er sannsynlig at du kunne ønske å bruke emulatoren til å spille Amiga spill som du ikke har vært i stand til å nyte i årevis, og det er atskillige muligheter til rådighet som kan brukes til å omadressere din mus og keyboard, slik at de kan brukes som joystick, hvis du ikke har en.

Funksjonene og kvaliteten i WinUAE er meget imponerende, og det eneste som er overlatt til deg å gjøre er å laste ned de computerspillen eller softwaren som du ønsker å kjøre i Windows.

Vurdering

En avansert emulator til Amiga fans som det er verdt å prøve.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...