Kodenavn «Nehalem» blir Intel Core i7

core-i7.jpg

Intels første åttekjernede, Nehalem-baserte prosessor blir navngitt Core 7, det skriver DailyTech. Lanseringsdatoen er satt til fjerde kvartal 2008, og Intel er på skinner.

Prosessoren har vist seg å være litt av en kraftkar: Den skal angivelig kunne yte tilsvarende åtte logiske kjerner (ca. fire fysiske). Core i7 vil komme med «QuickPath», en innebygd minnekontroller (omtrent identisk med AMDs «HyperTransport»), samt hele 8 MB cache. Størrelsemessig vil den ligge på 45 nm.

Tidligere har CPU-en gått under kodenavnet «Nehalem», men ettersom Intel snart er klare til å lansere superprosessoren, har den blitt tildelt navnet «Intel Core». Som identifikasjon har de første prosessorene i serien fått merknaden «i7».

I månedene etter «i7″s lansering vil Intel lansere flere prosessorer under «Core»-navnet. Det er store sannsynligheter for at disse vil beholde «i»-navnet, mens de får et annet siffer.

Intels mål med «Core»-serien er å forbedre ytelsen i forhold til tidligere modeller, samt å minske strømforbruket. Selskapet sier de vil «fokusere på Core-merkenavnet, som er og blir vårt flaggskip for PC-markedet».

En ekstremutgave av Core i7 vil også være på plass til høsten, hvis logo vil være svart i motsetning til den standard blåfargen.

AMDs motstander blir en sekskjernet prosessor basert på «Shanghai»-arkitekturet. Rykter påstår også at AMD også er i gang med utviklingen av en 12-kjerners dobbeltprosessor.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...