Kodenavn “Nehalem” blir Intel Core i7

0
492

core-i7.jpg

Intels første åttekjernede, Nehalem-baserte prosessor blir navngitt Core 7, det skriver DailyTech. Lanseringsdatoen er satt til fjerde kvartal 2008, og Intel er på skinner.

Prosessoren har vist seg å være litt av en kraftkar: Den skal angivelig kunne yte tilsvarende åtte logiske kjerner (ca. fire fysiske). Core i7 vil komme med “QuickPath”, en innebygd minnekontroller (omtrent identisk med AMDs “HyperTransport”), samt hele 8 MB cache. Størrelsemessig vil den ligge på 45 nm.

Tidligere har CPU-en gått under kodenavnet “Nehalem”, men ettersom Intel snart er klare til å lansere superprosessoren, har den blitt tildelt navnet “Intel Core”. Som identifikasjon har de første prosessorene i serien fått merknaden “i7».

I månedene etter “i7″s lansering vil Intel lansere flere prosessorer under “Core”-navnet. Det er store sannsynligheter for at disse vil beholde “i”-navnet, mens de får et annet siffer.

Intels mål med “Core”-serien er å forbedre ytelsen i forhold til tidligere modeller, samt å minske strømforbruket. Selskapet sier de vil “fokusere på Core-merkenavnet, som er og blir vårt flaggskip for PC-markedet”.

En ekstremutgave av Core i7 vil også være på plass til høsten, hvis logo vil være svart i motsetning til den standard blåfargen.

AMDs motstander blir en sekskjernet prosessor basert på “Shanghai”-arkitekturet. Rykter påstår også at AMD også er i gang med utviklingen av en 12-kjerners dobbeltprosessor.