Cuil, fremdeles dårlig på indeksering?

cuil_1.png

Cuil, laget av tidligere Google ansatte, skal være en ny og bedre søkemotor. Forskjellen fra Google ligger i hvordan søkeresultatene blir presentert for brukerne. De første dagene etter lansering hadde de store problemer med all trafikken. Det var ikke lett å få testet den da, men etterhvert har kommet seg.

Er du innom siden i dag derimot er den mye mer stabil, men har et stykke igjen å gå på norske søk. Et søk på «Betamagasinet» gir ikke noe treff på betamagasinet.no, men gir i det minste treff på noen norske sider. Så det er en kraftig forbedring i forhold til hvordan det var.

Bildebruken på norske søk som vi så rett etter lansering ser det ut til at de har fjernet en del av. Det er få søk som gir bilder, men det er like greit ettersom et søk på ITavisen ga et bilde av Peppes Pizza-logoen (kanskje Cuil har avduket noe her?). På engelske søk derimot er det relaterte bilder til søkene, og søkene gir mye bedre treff enn på norsk.

Til tross for en rekke forbedringer hos Cuil, har de en lang vei å gå før de virkelig kan begynne å utfordre webgiganten Google. Hvis de får en måned eller to på seg til å jobbe litt med søket (spesielt de norske), så kan det bli spennende å se om de stjeler noen norske brukere fra Google.

Hvis du skulle ha lyst til å teste ut søkemotoren selv, finner du den på cuil.com.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...