Kommentar: Nettavisen eksperimenterer med ny type design

Som webdesigner er jeg naturligvis opptatt av det som skjer på verdensweben. Både i inn- og utland. I dag skjedde det noe uhyre spennende på designfronten – og det på en norsk nettavis. Nettavisen.no har nemlig valgt å gå for noe av det mest utradisjonelle jeg har sett. Likevel er det ganske bra.

De nye nettsidene har – om skjermen din er stor nok – opp mot 4 kolonner. Det betyr at nesten hele min 22-tommer dekkes av nettsiden. Det gir meg følelsen av at det er et program jeg sitter med – ikke en nettside. Og selv om det kan være rotete, falt det med en gang i smak.

Det skal riktignok sies at jeg ikke syntes noe særlig om selve designet, som er ganske rotete. Jeg likte likevel all informasjonen som har fått plass på nettsiden.

Inspirasjon fra anerkjent nettavis

Det er ingen tvil om at Nettavisens nye design er inspirert av guardian.co.uks anerkjente design. Og det er faktisk positivt. The Guardian har som sagt fått flere priser for sitt oversiktlige design. Nettavisens er likevel ikke så som guardian.co.uk sitt, men det skulle bare mangle.

Bloggerne i fokus – endelig!

Selv om vi ikke ser på oss selv som tradisjonelle bloggere, må vi innrømme at det var på tide at en stor nettpublikasjon endelig forsto at bloggerne har et enormt potensiale som ingen til nå har prøvd å utnytte seg av.

Blogglisten.no lar bloggere registrere sin blogg, slik at postene kan vises på forsiden av Nettavisen. Nettstedet benytter RSS for å hente bloggpostene, og bloggene blir rangert etter besøkstall. Blogglisten.no henter besøkstall gjennom en kode som plasseres i kildekoden.

Stygg font

Personlig syns jeg enkelte av fontene brukt som titler på kolonnene og i ingressene på artiklene, rett og slett var et ufattelig dårlig valg. Times New Roman, eller Windows’ standardfont om du vil, er ikke spesielt godt egnet for web – og hvis man først skal ha groteske fonter bør man satse på den lekre Georgia-fonten.

Usedvanlig

Nettavisens nye design er usedvanlig, men det er vanvittig kult – om jeg får bruke det ordet – at en norsk nettavis har tatt initiativet til en slik overhaling av nettsidene.

Med det ønsker jeg Nettavisen lykke til med det nye designet (som jo tross alt trenger litt finpussing).

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...