Kommer endelig Googles mobiltelefon?

android-large.jpg

På senhøsten i fjor blusset diskusjonen rundt en Google-telefon opp. Mange medier mente Google utviklet et Open Source-operativsystem for en mobilplattform sammen med en tredjepart. Siden har det vært relativt stille, og vi har hørt lite om Googles planlagte «Gphone». Her om dagen, derimot, kom flere rykter på banen som støtter teorien.

Tidligere i dag kom nemlig Google med en uttalelse fra øverste hold, hvor de stadfester at å lage en egen mobiltelefon som kan erstatte Iphone er noe de ønsker å gjøre.

I tillegg finnes det enkelte som mener Google vil fortsette samarbeidet med OHA (Open Handset Alliance) om å lage Gphone — hvis det blir enhetens navn, selvsagt. Blant annet ble det mobile operativsystemet, Android, utviklet av OHA.

Det rapporteres også om at selskapet Ammunition Design Group, som har designet mobiltelefoner, datamaskiner, samt andre enheter for produsenter som Dell og Hewlett Packard, skal ha et angivelig samarbeid med Google om å utvikle en Android-basert, Google-telefon.

I teorien ville Google kunne gi Apples Iphone konkurranse så det holder. Spesielt hvis prisene blir mer overkommelige, noe Open Source-programvaren tyder på. Men nå må vi ikke drømme oss bort. Tross alt er det få beviser for Gphone-planer, ennå.

(Via GigaOM, TechCrunch)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...