Viacom ber nå om oversikt over hva Youtube-ansatte ser på og laster opp

Det er ikke lenge siden vi fikk vite at Viacom hadde vunnet fram hos en federal dommer i USA om at de skulle få en oversikt over hva som blir lastet opp til Youtbe, og hvilke brukere som har gjort det – noe som innebærer at ip-adresser og brukernavn skal bli overlevert til Viacom. Grunnen til dette er at Viacom (og endel andre store selskaper som sitter på rettigheter til materiale som er lagt ut på YouTube) ønsker å bevise at Google vet mer om piratkopiert materiale på YouTube enn de ønsker å innrømme. Les mer om dette i en av disse artiklene.

Men nå har saken tatt en ny vending, Viacom , som forøvrig er et datterselskap av MTV og Comedy Central, vil nå vite hvilke videoer YouTube-ansatte har sett på og lastet opp til YouTube. Google, som er eier av YouTube, nekter selvfølgelig å føye seg etter dette kravet og sikter til personvernet. Dette er kjernen i krangelen mellom disse to gigant-selskapene, og advokatene på hver side av feiden har derfor ikke lykkes i å bli enige om hvordan de løser anonymiseringen av personlig informasjon som tilhører YouTube-brukerne.

Siden dommen kom har Viacom blitt kraftig kritisert for sine brudd på personvernet til YouTube-brukerne, men Viacom selv hevder at de aldri har ønsket informasjon som kan avsløre identiteten til disse brukerne. De har tilbudt seg å anonymisere informasjonen de får slik at den ikke kan brukes mot de trofaste brukerne av YouTube. Men Google nekter å føye seg før de er sikre på at feiden om personvernet er løst.

Ifølge sikre kilder så var Google og Viacom meget nær en avtale i forrige uke da Google backet ut. Grunnen til dette var at de innså problemstillingen rundt å gi fra seg informasjon om sine egne ansattes aktivitet på sin brukregenrerte videoside.

[Kilde: CNET News]

[poll id=»6″]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...