Slik konverter du PDF-filer til Word-dokumenter gratis

Vanligvis så hører vi om tilfeller hvor man ønsker å konvertere dokumenter til PDF-formatet, og her finnes det uttallige verktøy man kan ta nytte av. Men hva hvis man ønsker å konvertere en eller flere PDF-filer til Word-formatet? Les videre.

Består av bilder, ikke tekst

En PDF-fil består nemlig ikke av redigerbar tekst, innholdet er rett og slett et bilde som man ikke kan forandre (uten riktig verktøy), eller kopiere og bruke et annet sted. I mitt tilfelle så har jeg hele tiden behov for å bruke informasjon som finnes i slike dokumenter, blant annet til å kopiere navn til adresseboken min, eller for å hente informasjon og lime den inn i diverse regneark eller Word-dokumenter. De fleste kjenner seg på et eller annet nivå igjen her. Så hvilke løsninger finnes?

Dyre løsninger

Det finnes flere løsninger, men en ting som går igjen er at de fleste av dem koster penger, man har muligheten til å kjøpe Pro-versjonen til Adobe Acrobat, men det finnes også små nettsteder som tilbyr å hjelpe deg for en stiv pris (30-60 dollar). Men alle disse tjenestene er uinteressante for oss vanlige brukere som ikke tar oss råd til å bruke dyre tjenester til relativt små oppgaver, så hva gjør vi da? Vi har flere anbefalinger til deg i dette tilfellet:

Free PDF to Word Doc Converter

Dette Windows-programmet hjelper deg med akkurat den problemstillingen vi her tar opp – det hjelper deg på en fin måte å konvertere dine PDF-dokumenter til .DOC-formatet. Her får du dessuten flere valgmuligheter på hvordan resultatet skal bli – du velger blant annet hvor filene skal lagres, hvilke deler av dokumentet som skal konverteres, hvilke fonter som skal bli brukt, og om du ønsker at bildene fra dokumentet skal tas med også.

Dessverre så fungerer dette programmet kun for Windows-brukere, og det er ikke bestandig man behøver så mange valgmuligheter som får her.

Zamzar

Vi har tidligere skrevet om denne tjenesten i Teknonytt, og den er ikke mindre en genial. Dette er en nettbasert tjeneste som hjelper deg å konvertere de fleste formater, både når det gjelder dokumenter, musikk, video, og bilder. Men her må man selvfølgelig ta hensyn til at det ikke tar tretti sekunder å konvertere – man får tilsendt en melding på epost når konverteringen er fullført.

ConvertPDFtoWord.net

Dette er også en nettbasert tjeneste som satser på å gjøre konverteringen mest mulig enkel for brukeren – man velger den filen man ønsker å konvertere før man klikker på en knapp som heter «Convert and Download». Altså ingen innstillinger som kan gjøre prosessen vanskelig for enkelte.

FreePDFconvert.com

Dette er en tjeneste som er av de mer avanserte igjen, tjensten er nettbasert og kan på mange måter sidestilles med det første alternativet vi nenvte i denne artikkelen (Free PDF to Word Doc Converter), dette skriver jeg fordi det er vledig mange forskjellige muligheter man har underveis her.

Man velger først filen man ønsker å konvertere, når det er gjort så velger man hvilket format du ønsker å konvertere til – her kan du velge mellom Excel, Word, bilder i PNG eller JPG, eller .rtf (rich text format).

Denne nettsiden tilbyr også flere andre typer konvertering og kan anbefales, men de gir en begrensning på en konvertering i halvtimen, og skal man overgå dette så må man kjøpe et medlemsskap.

Tips oss om flere tjenester

Kom gjerne med tips om dette du også, det er derfor vårt kommentarfelt og forum er her.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...