Kopier, klipp og lim med Quicksilver

Quicksilver er et veldig populært program for Mac-brukere, og det er ikke så rart, hverdagen på Macen kan bli mye enklere når man bruker det. I dag skal jeg vise dere hvordan man enkelt kopierer, eller flytter filer fra et sted til et annet med Quicksilver.

Quicksilver er et unikt program

Quicksilver er en av de applikasjonene som har tilført meg som bruker av Mac OS X mest, uavhengig av om det er gratisprogram eller ikke. Man kan forenkle prosesser veldig mye med denne fantastiske applikasjonen, som forøvrig faktisk er helt gratis. For de som trenger en innføring i Quicksilver så anbefaler jeg våre tidligere artikler for nybegynnere her i Teknonytt.

I dag tenkte jeg å vise en enkel men veldig nyttig og tidsparende prosess, nemlig hvordan man ved hjelp av Quicksilver kan kopiere, klippe ut og lime inn filer med Quicksilver. Det vi gjør er å legge inn en tastatursnarvei som åpner markerte filer/mapper i Quicksilver-grensesnittet, og kun ved å skrive inn mappen du ønsker å flytte/kopiere det til så gjøres dette automatisk av Quicksilver. De fleste som har en viss kjennskap til Quicksilver og hvor effektivt bruken av programmet kan være, forstår at dette er en mye mer effektiv prosess enn det er å kopiere/flytte filer på vanlig måte.

Slik gjør vi det:

 1. Gå til innstillinger i Quicksilver, eller «Preferences» som det heter her. Dette kan du gjøre ved å få fram Quicksilver-grensesnittet, noe man vanligvis gjør ved å trykke på Command-Mellomrom – også trykker man Command-,
 2. Gå til Preferences -> Application, og pass på at «Enable advanced features» er krysset av.
 3. Gå til Catalog -> Quicksilver og pass på at «Proxy objects» er krysset av.
 4. Gå til Triggers og klikk på plusstegnet for å legge til en ny trigger (utløser), velg Hotkey.
 5. I feltet som du nå skal havne i (hvis ingenting skjer så klikker du på den nye triggeren som er lagt til i listen) så skriver du Current Selection, og når objektet med det navnet dukker opp i feltet så trykker du på Tab slik at du havner i feltet nedenfor.
 6. Hvis du ønsker å lage en funksjon for å flytte et objekt så følger du punkt 7, og hvis du ønsker å ønsker å kopiere/lime inn så følger du punkt 8 – men det er selvfølgelig greit å gjøre begge deler.
 7. Skriv Move to, og trykk på Tab – (Hopp til punkt 9).
 8. Skriv copy to, og trykk på Tab.
 9. I det siste feltet så må du fjerne alt innhold, det er veldig viktig at denne boksen er helt tom. For å være helt sikker på dette så kan du trykke Command-X.
 10. Trykk på Save.
 11. Klikk på «i» nederst til høyre i vinduet for å få fram innstillingene til Triggers-funksjonen i Quicksilver.
 12. Klikk på feltet hvor det står Hot Key, og tast inn din ønskede tastatursnarvei – jeg bruker Shift-Command-X for å flytte, og Shift-Command-C for å kopiere/lime inn.

Klikk på bildene for å forstørre dem.

Prøv litt selv

Nå skal det være mulig å flytte og/eller kopiere en fil fra et sted til et annet ved kun å markere ønsket fil, også trykke tastatursnarveien før man skriver inn mappen det skal flyttes eller kopieres til – veldig enkelt, og for de som ikke er godt vant med Quicksilver så anbefaler jeg å teste det, for det er mye enklere enn det høres ut som det er.

Selv om vi nå har laget en relativ enkel funksjon i Quicksilver, så viser dette hvordan man kan utnytte programmet til å gjøre store oppgaver enklere å utføre – her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan utføre selv. Prøv det litt fram, og kom gjerne med dine forslag til funksjoner/snarveier i kommentarfeltet eller helst i vårt forum.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...