La vennene dine se din geografiske posisjon med Google Latitude

Google har lansert en tjeneste som lar deg se hvor vennene dine befinner seg til enhver tid, så fremt de har koblet Google Latitude opp mot mobilen sin. Tjenesten støtter de fleste smarttelefoner og viser din omtrentlige posisjon.

Gjennom den populære karttjenesten, Google Maps, tillater nå søkegiganten å vise din – og dine venners – geografiske posisjon. Google Latitude kobles opp mot mobiltelefonen og viser en omtrentlig posisjon – sistnevnte mest for å unngå misbruk. Vi kan nok trygt si, likevel, at dette ikke er tjenesten for de paranoide blant oss.

Google inntar med dette et enda mer sosialt segment enn tidligere. I motsetning til sosiale nettverk som Facebook, som i det store og det hele dreier seg om verbal og billedlig kommunikasjon, vil Google Latitude altså la brukerne ha kontroll på vennenes gjøremål – eller kanskje aller helst hvor de befinner seg.

Positivt. Og negativt

Tjenesten byr på nye muligheter. Tidligere har myndigheter kunnet spore mobiltelefoner ved unntak som for eksempel søk etter forsvunne personer, men nå vil altså Google la mannen i gata ha kontroll på vennenes posisjon. Det hersker likevel liten tvil om at det også kan være negativt, og derfor er det selvfølgelig opp til hver enkelt om man vil være med på dette.

Personlig er jeg usikker på om jeg ønsker at vennene mine vet hvor jeg befinner meg til enhver tid; dessuten ser jeg for meg scenarier innad i mange familier hvor familiemedlemmene nærmest blir tvunget til å bruke tjenesten slik at de andre kan ha bedre kontroll på dem. Satt litt på spissen, selvsagt.

Tilgjengelig i 27 land på de fleste nye smarttelefoner

Ifølge Google er tjenesten tilgjengelig i 27 land, inkludert Norge, og på de fleste nye smarttelefoner. Det vil si «de fleste BlackBerry-enheter med fargeskjerm; de fleste Windows Mobile 5.0+-enheter; de fleste Symbian S60-enheter (Nokia-smarttelefoner)». For mer informasjon, besøk Googles nettsider.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...