«Lange flate ballær 2” — allerede ute på nettet

Storsatsingen «Lange flate ballær 2” er allerede ute på bittorrent. Det er sjeldent norske filmer blir piratkopiert før lanseringen av DVD-en. Nå er likevel en såkalt «cam release» lagt ut på torrent-nettverket NorBits.

Dagbladet.no melder i dag at Harald Zwarts andre film i rekken om gjengen fra Fredrikstad, har blitt piratkopiert og lagt ut på torrent-nettverket NorBits — et norsk nettsted med tusenvis av medlemmer. Filmens produsent hadde dette å si til Dagbladet etter lekasjen: «Vi velger å se dette som noe positivt, og tar det som et kompliment at noen orker å smugle med seg et kamera inn i kinosalen og deretter legge videofila ut på nettet. Det viser at vi har laget noe det er interesse for.»

Dette er første gang en norsk film har fått en «cam release,» et fenomen som er helt vanlig blant større amerikanske filmer. Det går rett og slett ut på å ta med et kamera inn i kinosalen og legge den ut på nettet som torrent-fil etterpå.

Det er veldig interessant at produsentene av filmen tar det hele så rolig, noe som tyder på at piratkopiering ikke bare er negativt. Tross alt er det drøssevis med gratisreklame.

I norske kinoer oppfordres man til å rapportere om slik filming hvis man ser naboen, eller andre, bedrive slik aktivitet.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...