LastPass: En utmerket og sikker passord-manager [Cross Platform]

Dette er ingen anbefaling, det er en befaling – installer LastPass for å få en løsning som gjør din internett-hverdag mye sikrere og enklere. Alt du behøver å huske er et enkelt universalpassord. Les mer om LastPass i denne artikkelen.

La meg forklare dette på en så enkel og lettfattelig måte som overhodet mulig, det er nemlig ikke mulig å forklare dette avansert – programmet er så intuitivt at det selger seg selv (les: selv om det er gratis). LastPass er et cross platform-program som fungerer på Mac, Windows og Linux. Dette gjør at man kan synkronisere sine passord på tvers av maskiner og plattformer, noe som har vært vanskelig med mange av LastPass’ konkurrenter, selv om det finne et eller to andre programmer som kan gjøre dette også.

Når du har installert programmet, eller Firefox-tillegget på Mac og Linux, så vil du kunne importere alle dine passord fra din nettleser(e) i tillegg til de fleste andre passord-managere som RoboForm, KeePass, Password Safe, også videre. Alle passord blir kryptert og lagret lokalt på din datamaskin, det er kun de krypterte passordene som blir lagret serveren til LastPass – noe som gjør programmet veldig sikkert, men det gjør det også uhyre viktig for deg å huske ditt master-passord, hvis du ikke husker dette så finnes det ingen muligheter til å få passordene tilbake. Men dette er kostnaden man må betale for å få en sikker maskin med en utmerket passord-manager. Dessuten så trenger man bare å huske et passord så lenge man bruker dette programmet/tillegget.

Når man skal logge inn på nettsider hvor du har lagret og kryptert passordet med LastPass, så vil innloggingsfeltet bli merket med den røde logoen til LastPass ved siden av. Alt du behøver å gjøre for å logge inn med ditt eller et av dine lagrede passord er å trykke på dette tegnet/logoen. Hvis du bruker flere kontoer på denne nettsiden så kan du trykke der det står «AutoLogin«, da vil du kunne velge mellom alle registrerte innlogginger du har der.

Det er flere funksjoner enn det som er nevnt her, og noen kan du se i videoen under. Kos dere, og glem for all del ikke deres master-passord.

 

 

Personlig er jeg helt frelst, og jeg kommer til å bruke dette en god stund framover ihvertfall.

LastPass kan lastes ned her.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...