LastPass fyller nå ut skjema for deg

Da vi skrev om LastPass sist så ble jeg positivt overrasket, og har i ettertid begynt å bruke det som min primære passordbehandler. Men en ting har jeg savnet hele tiden, og det er muligheten til å lage meg profiler med personlig informasjon som kan fylle ut skjema på nettet helt automatisk for meg. Idag kom det en oppdatering for LastPass, og jeg vil nå anbefale de fleste å ta en titt på dette cross-platform-programmet.

Det begynner å bli en stund siden jeg brukte programmer som Roboform nå, kanskje er det fordi jeg har emigrert til Mac, men jeg bruker det ikke på Windows-maskinen min noe lenger heller. Den største grunnen til dette er at de har en tilsynelatende skjult agenda med programmet, det blir kanskje feil å kalle det for det, men bakdelene med å ikke bruke fullversjonen er godt skult ihvertfall. Dette slipper man hvis man installerer LastPass, for med den nye funksjonen som fyller ut skjema for deg så er dette noe av det beste man kan få på nettet, ihvertfall hvis man ønsker å bruke noe som er gratis.

Et av spørsmålene jeg stillte før jeg oppdaterte LastPass og prøvde den nye versjonen var om dette ville fungere på Norske skjema, og her kan jeg glede alle som leser med at dette fungerer veldig bra. Noen få felt blir ikke fyllt ut, men dette er et problem som også viser seg på engelske nettsider. Og jeg tror nok at LastPass vil fortsette med å utvikle dette fantastiske verktøyet slik at flest mulig felt vil bli utfyllt automatisk, LastPass er tross alt i tidlig beta ennå. Det er ingen grunn til å frykte det her uansett, for de fleste feltene blir fyllt ut helt automatisk, uten noen problemer.

For å bruke denne funksjonen så må man trykke på den røde LastPass-knappen man har i Firefox, og velge Fill Form -> Edit Profile. Herfra kan man fylle ut alle viktige opplysninger som navn, epost, personnummer, kredittkort-nummer, også videre uten at man behøver å frykte at denne informasjonen vil havne i feil hender. For alt blir krypter før det blir sendt til serveren til LastPass, og man behøver hovedpassordet ditt for å dekryptere det. Når dette er gjort så vil det automatisk dukke opp valgmuligheter øverst i nettleseren når man skal fylle ut skjema.

Slik ser det ut når du kommer til et skjema som skal fylles ut.
Denne linjen vil komme øverst i nettleseren din når du skal fylle ut et skjema.
skjema utf.png
Slik så det ut etter å ha fyllt ut et norsk registreringsskjema, eneste feil er at feltet "Henvist av" ble fyllt ut også. Og jeg har nok ikke henvist meg selv.

Som sagt så vil jeg anbefale de fleste å teste dette, eller ihvertfall de som bruker Firefox på Mac og Linux, og de som bruker Firefox og Internet Explorer i Windows.

For de som ikke har lastet ned og installert LastPass ennå så kan man finne det her, hvis du allerede har installert det så vil jeg anbefale deg å oppdatere tilleggene dine i Firefox eller IE.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...