Home Poster Legg til ‘Min Datamaskin’ i Vista’s oppgavelinje

Legg til ‘Min Datamaskin’ i Vista’s oppgavelinje

0

Personlig så liker jeg å ha raskest mulig tilgang mappene mine på mitt skrivebord, og dette betyr ofte at man bør ha tilgang til dem i oppgavelinjen. Du kan legge til ‘Datamaskin’ i oppgavelinjen som en mappe slik at du får lett tilgang til alle dine mapper og harddisker ved å ha tilgang til dem gjennom en såkalt ‘datamaskin-meny’. Du kan selvfølgelig bruke dette trikset til å lage din egen personlige startmeny-erstatter, ved å putte de mappene du vil ha med i en slik meny i en ny mappe som bruker i oppgavelinjen. Men nå vil jeg holde meg kun til å vise deg hvordan du legger ‘Min datamaskin’ eller ‘Datamaskin’ som det så fint heter nå i Vista, i oppgavelinjen:

For å legge en mappe i oppgavelinjen så høyreklikker du på den (oppgavelinjen) og velger verktøylinjer -> Ny verktøylinje.

2008-05-27_1628

Finn nå den mappen du vil bruke, i dette tilfellet så skal vi bruke Datamaskin-ikonet og klikk på velg mappe.

2008-05-27_1630

Nå kan du se Datamaskin-mappen på oppgavelinjen. Hvis du klikker på den lille pil-lignende tegnet ved siden av der ordet ‘Datamaskin’ har dukket opp på oppgavelinjen så vil du få fra en meny over, ja nettopp din Datamaskin ja. En annen ting som det kan være lurt å legge til på oppgavelinjen er skrivebordet, det er så mange ganger at det er mye enklere å komme til der på denne måten.
2008-05-27_1633