Legg til ‘Min Datamaskin’ i Vista’s oppgavelinje

Personlig så liker jeg å ha raskest mulig tilgang mappene mine på mitt skrivebord, og dette betyr ofte at man bør ha tilgang til dem i oppgavelinjen. Du kan legge til ‘Datamaskin’ i oppgavelinjen som en mappe slik at du får lett tilgang til alle dine mapper og harddisker ved å ha tilgang til dem gjennom en såkalt ‘datamaskin-meny’. Du kan selvfølgelig bruke dette trikset til å lage din egen personlige startmeny-erstatter, ved å putte de mappene du vil ha med i en slik meny i en ny mappe som bruker i oppgavelinjen. Men nå vil jeg holde meg kun til å vise deg hvordan du legger ‘Min datamaskin’ eller ‘Datamaskin’ som det så fint heter nå i Vista, i oppgavelinjen:

For å legge en mappe i oppgavelinjen så høyreklikker du på den (oppgavelinjen) og velger verktøylinjer -> Ny verktøylinje.

2008-05-27_1628

Finn nå den mappen du vil bruke, i dette tilfellet så skal vi bruke Datamaskin-ikonet og klikk på velg mappe.

2008-05-27_1630

Nå kan du se Datamaskin-mappen på oppgavelinjen. Hvis du klikker på den lille pil-lignende tegnet ved siden av der ordet ‘Datamaskin’ har dukket opp på oppgavelinjen så vil du få fra en meny over, ja nettopp din Datamaskin ja. En annen ting som det kan være lurt å legge til på oppgavelinjen er skrivebordet, det er så mange ganger at det er mye enklere å komme til der på denne måten.
2008-05-27_1633

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...