Stickies/Huskelapper foran alle andre vinduer [MacOS]

2008-05-27_1918

Gule huskelapper er noe alle har et forhold til, og det forholdet har man som oftest fått lenge før Apple la til et slikt program i deres operativsystem. Det kan være veldig greit å skrive små beskjeder til seg selv eller andre som kanskje ikke er ment å være sortert alfabetisk. De gule lappene gir oss muligheten til å skrive ned korte beskjeder som et telefonnummer, handleliste, ja man kan egentlig bruke det som man vil, og det er nettopp det som er så fint med dem.

En funksjon som lett kan overses, noe en dårlig overseting i OS X er dels skyld i, er at man kan la disse små gule lappene flyte foran alle andre vinduer ved kun å trykke en tastekombinasjon. For å gjøre dette så påser man først at huskelapper-programmet er valgt, og derretter trykker man Eple-Alt-F (Command-Option-F).

Dette er virkelig en nyttig funksjon når man skal se på og kopiere informasjon fra en eller flere kilder til de gule huskelappene, dette skjer da uten at man må aktivere huskelappene igjen etter at man har vært inne i andre programmer for å hente denne informasjonen. Prøv det, du vil garantert like det!

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...