Stickies/Huskelapper foran alle andre vinduer [MacOS]

2008-05-27_1918

Gule huskelapper er noe alle har et forhold til, og det forholdet har man som oftest fått lenge før Apple la til et slikt program i deres operativsystem. Det kan være veldig greit å skrive små beskjeder til seg selv eller andre som kanskje ikke er ment å være sortert alfabetisk. De gule lappene gir oss muligheten til å skrive ned korte beskjeder som et telefonnummer, handleliste, ja man kan egentlig bruke det som man vil, og det er nettopp det som er så fint med dem.

En funksjon som lett kan overses, noe en dårlig overseting i OS X er dels skyld i, er at man kan la disse små gule lappene flyte foran alle andre vinduer ved kun å trykke en tastekombinasjon. For å gjøre dette så påser man først at huskelapper-programmet er valgt, og derretter trykker man Eple-Alt-F (Command-Option-F).

Dette er virkelig en nyttig funksjon når man skal se på og kopiere informasjon fra en eller flere kilder til de gule huskelappene, dette skjer da uten at man må aktivere huskelappene igjen etter at man har vært inne i andre programmer for å hente denne informasjonen. Prøv det, du vil garantert like det!

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...