Leie video med iTunes i Norge? Her er hvordan!

La meg starte med å si en ting, jeg kan på ingen måte garantere at dette vil fungere per dags dato, men jeg kan garantere at det gjorde det for to måneder siden. Så la oss starte med en av de mest etterspurte guidene her på Teknonytt.

Mange jublet den dagen Steve Jobs presenterte den nye funksjonen i iTunes som gjør at det er mulig å leie video derfra, men få av dem som jublet var nordmenn. Dette er fordi Apple har en snedig tendens til å tenke på typisk amerikanks måte; verden strekker seg fra Florida til New York sånn cirka, og bor du ikke mellom disse to stedene så får du ikke smake på de nyeste dingsene og funksjonene. Og nettopp defor må vi finne oss en snarvei for å snike oss inn bak scenen for å teste slike tjenester og dingser.

Og det er nettopp det vi skal gjøre nå, vi skal lure iTunes til å tro at vi er amerikanere som ønsker å spytte enda mer penger inn i en allerede overfyllt kasse. Og ja dere leste rett, det koster faktisk penger å leie film der. En annen ting jeg vil gjøre dere oppmerksomme på er at dette på ingen måte er noen lett reise, her må vi slite litt for valutaen før vi får se film fra iTunes bibliotek.

Steg 1 – Finn et gavekort

Det første vi må gjøre er å logge inn på eBay, har du ikke allerede en konto der så er dette tidspunktet å skaffe en. Her søker du etter «iTunes Gift Card» og leter deg fram til et alternativ som tilbyr seg å sende deg koden fra kortet på epost. Her bør du tenke på to ting, det første er at dette gavekortet må være fra USA, og at du velger en selger som har et godt rykte gjennom flere handler på eBay – ikke morsomt å bli lurt. Det er flere slike gavekort som har en verdi på 15 dollar som du kan få fatt i, men husk at du kanskje må betale litt overpris for å få fatt i dem raskt.

Steg 2 -Registrer ny iTunes-konto

Nå har vi kommet til punktet hvor vi skal løse inn dette verdikortet på iTunes, du må selvfølgelig skaffe deg en ny konto hvor du skriver at du bor i USA, da dette er et krav for å få leie filmer som er ment for amerikanere i utgangspunktet. Selve registreringsprosessen er en del av innløsningen av verdikortet du kjøpte isted, og du vil automatisk bli satt som amerikansk borger i denne prosessen.

Problemet er at du blir spurt om en adresse, og denne må også være fra USA – dette løser du ved å skaffe en adresse fra websider som feks. Mapblast eller ved å slå opp et amerikansk firma og hente en adresse derfra.

En annen meget viktig ting å huske på er at du ikke må koble denne kontoen opp mot et kredittkort, det vil da bli oppdaget at du ikke er bosatt i Amerika.

Det var det, du skal nå ha muligheten til å leie video og se tv-serier i iTunes på lik linje med de som er bosatt i USA.

Jeg vil gjøre oppmerksom på at dette ikke er testet siden Mai, og ettersom det er kommet en oppdatering i iTunes siden da så kan jeg ikke garantere at det fortsatt fungerer som det skal, jeg tar på ingen måte ansvar for tapte midler eller noen andre ting i forbindelse med denne guiden – alt gjøres selvfølgelig på eget ansvar – lykke til!


Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...