Et komplett program for konvertering av mediaformater [Windows]

Hvis du er på utkikk etter et Windows-program som kan konvertere nesten alle tenkelige video og audio-formater på en enkel, pen og intuitiv måte, da bør du henge med videre i denne artikkelen. For selv om det finnes bøttevis av konverterings-programmer til Windows, så feiler de fleste av dem på to veldig elementære ting – brukergrensesnittet og brukervennligheten. Programmet jeg skal fortelle om nå er komplett på begge deler. Dessuten er det gratis, og det skader sjeldent.

Programmet jeg snakker om er Quick Media Converter, et Widnows-program som praktisk talt lar deg konvertere alle tenkelige video og audio-formater på en enklere måte enn man er vant til med andre lignende programmer. Men dette betyr ikke at programmet ikke er avansert nok til større og mer nerdete oppgaver av den grunn.

200809081558.jpg

I bunn og grunn er egentlig ikke Quick Media Converter mer enn en fancy utgave av open source og kommandolinje-verktøyet FFmpeg. Men på grunn av sitt flotte og intuitive grensesnitt så kan alle sette seg raskt inn i dette programmet. Som allerede nevnt så kan man også utfør mer avanserte oppgaver med Quick Media Converter, for man kan velge mellom to forskjellige grensesnitt – «easy mode» og «expert mode».

Easy Mode

I Easy Mode kan man velge mellom et relativt stort antall forhåndsdefinerte formater som er optimalisert for forskjellige systemer og programmer som blant annet Xbox, Wii, PS3, Quicktime, WMV, DiVX, også videre. Alt er gjort med et par klikk på en enkel og forståelig måte i denne modusen.

Expert Mode

Her har man fullstendig kontroll over codecs, formater og instillinger. Et eksempel på forskjellen mellom disse to modusene er at i Easy Mode så kan man ikke konvertere en FLAC-fil til OGG, mens dette er fullt mulig i Expert Mode.

Skjermdump

En ekstra-bonus som følger med dette programmet er at en versjon av CamStudio følger med, dermed kan man ta skjermdumper som man igjen kan konvertere til ønsket format med Quick Media Converter.

Programmet kan lastes ned på cocoonsoftware’s hjemmeside.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...