IE 8 (RC 1): Lite nytt, ikke noe revolusjonerende

Internet Explorer 8 beta 2 har vært ute i mange måneder, og brukerne har hatt tid til å teste produktet. Denne uken kom den første RC-versjonen (lanseringskandidat) av nettleseren det er rettet store forhåpninger til. Dessverre kan IT-publikasjoner allerede nå konstatere at produktet byr på usedvanlig lite nytt, og nærmest ingenting revolusjonerende.

Etter Internet Explorer 6 ble lansert i 2001 har Microsoft slitt med å holde tritt med konkurrentene på nettlesermarkedet. En pause på 6 år – fra IE 6 til 7 – ga konkurrenter som Mozilla, Apple og Opera store forsprang både på brukervennlighet, ytelse og teknologi. Internet Explorer 7, som ble sluppet i forkant av Windows Vista-lanseringen i 2007, imponerte få, og etterhenget var et faktum. Med IE 8 vil programvarekjempen vinne tilbake tilliten blant brukerne, selv om det for øyeblikket ser skummelt ut for det Redmond, Washington-baserte selskapet.

Følger ikke standarder

Webdesignere har lenge slitt med å sikre kompatibilitet på de forskjellige nettleserne. Spesielt har Microsofts nettlesere – som ofte avviker fra Firefox, Opera og Safari/Chrome – har vært et slit. Internet Explorer 8 er angivelig nok et forsøk fra Microsofts side på å kontrollere standardene, noe de har signalisert ved å gi webutviklere tilgang til betaversjonen slik at de kan «tilpasse nettsidene» til versjon 8 av verdens mest brukte nettleser.

Windows 7 beta

Millioner av brukere har lastet ned Windows 7-betaen som ble lansert tidligere denne måneden. Microsoft ga publikum muligheten til å teste programvaren helt fram til august, og jubelen brøt ut blant entusiastene. Betaen innholdt også en forhåndsinstallert utgave av Internet Explorer 8 (beta 2), noe som har ført til et økt antall brukere.

Beta 2 til RC: «Hva er forskjell?»

Cnet Download ser ingen åpenbare forskjeller mellom lanseringskandidaten og betaen, men påpeker at den mest sannsynlig er mer stabil og et «must-have» for de som bruker IE 8 til normalt bruk.

«Compatibility Mode»

Omkring på verdensweben oppdaget IE 8-brukerne at en hel rekke større nettsider ble misdannede i den nye rendringmotoren. Derfor, for å kompensere, har Microsoft lagt ved en kompatibilitetsknapp som viser deg nettsiden slik IE 7 ville gjort. Dette har gjort det mulig å bruke nettleseren til vanlig bruk også.

Uansett bedre

Det er ingen tvil om at IE 8 er et skritt i riktig retning, noe vi også konstaterte forrige gang vi testet nettleseren. Mye minner nå om det vi liker fra Firefox, Opera og Safari, selv om det gjenstår en hel del før Microsoft igjen troner som nettleserkonge – imens kan Ballmer og co. kose seg med en markedsandel som fremdeles ligger på over 70 prosent.

PS.: Internet Explorer 8 har ennå ikke fått en endelig lanseringsdato.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...