Windows 7: tips om «Send to» i høyreklikkmenyen

Skulle du ønske at det var flere valgmuligheter når du bruker «Send To» i høyreklikkmenyen til Windows 7? Vi viser deg to flotte tips om hvordan du kan få flere valgmuligheter, og hvordan du selv kan legge til flere valgmuligheter i «Send To»-menyen.

Vi er i en periode hvor Windows 7 er det store temaet, noe som er naturlig i en periode før lanseringen av et nytt operativsystem. Og det eneste jeg har å si til de som ikke interesserer seg for dette i det hele tatt, er at deres operativsystem eller interesse kan være nestemann ut når det gjelder prioritering av artikler her i Teknonytt og Bitnett.

Det vi har gjort til nå, og som vi kommer til å fortsette med er å skrive små nyttige tips om Windows 7. Og dagens tips handler om «Send to»-objektene som man finner i høyreklikkmenyen i Windows 7. Dette er enkle snarveier som man kan sende filer/objekter til på en enkel og effektiv måte.

Men for mange så er det altfor få alternativer som finnes i denne menyen, og derfor har vi nå tenkt å vise dere to ting – hvordan man ved hjelp av et ekstra tastetrykk kan få mange flere alternativer i «Send to»-menyen, og hvordan man selv kan legge til alternativer i denne menyen.

 

«Hemmelige» objekter

Den vanlige «Send To»-menyen vil se slik ut når man høyreklikker på et objekt, og velger «Send To»:

send_to_vanlig

Hvis du holder nede Shift-knappen samtidig som du høyreklikker på objektet du skal sende, så vil du istedet få en mye mer innholdsrik «Send To»-meny:

sendto_hemmelig

Tilpass dine egne valg i Send-To-menyen


Hvis du ønsker å tilpasse hvilke valg du ønsker å få i den vanlige Send To-menyen, slik at du slipper å holde inne Shift mens du velger «Send To», og slik at du slipper å få så mange objekter å velge mellom, så gjør du følgende:

  1. Åpne et Windows Explorer-vindu
  2. I den såkalte location baren (der det står opplyst hvor du befinner deg i mappesystemet), så skriver du følgende: shell:sendto
  3. Dra ønskede snarveier inn i mappen

sendto_mappe

Når du har dradd inn de snarveiene du ønsker at skal befinne seg i Send To-menyen, så vil disse befinne seg der fra nå av.

Har du noen tips du ønsker å dele med oss? Send en epost til Teknonytt, eller kom med tips i kommentarfeltet.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...