Lyst på Mac OS, men ikke en Apple? Da er EFiX løsningen

Helt siden Apple gikk over til standard x86-maskiner for noen år siden har det teknisk sett vært mulig å installere Mac OS på helt vanlige datamaskiner. Problemet har vært selve installasjonen, som ikke er gjennomførbar uten å modifisere både det ene og det andre. Det er nettopp dette utviklerne av EFiX vil gjøre noe med.

memorystick-example.jpg

EFiX er en enkel USB-penn som man setter inn i helt vanlige USB-porter (ja, faktisk). Den innholder programvare som vil gjøre installasjonen av Mac OS ikke bare gjennomførbar, men også enklere. Ved hjelp av denne metoden vil utviklerne gjøre det mulig for alle å kjøre Macintosh på en standard PC (det finnes enkelte unntak ennå).

Produktet har skapt reaksjoner, bl.a. er det en del som ikke har noe tro på konseptet. På den andre siden har x86-utviklere (som angivelig har testet produktet) uttrykt seg positivt til den simple enheten.

Om det blir en slager, gjenstår å se. Kanskje forenkler den prosessen i så stor grad at Apple kan få seg en på trynet? Lanseringsdatoen er satt til 23. juni for amerikanernes del, når/om den kommer til Europa er det ikke gitt signaler om.

(Via BoingBoing Gadgets)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...