Last ned så mange Windows 7-betaer du orker

Windows 7 beta 1 blir tilgjengeliggjort for mengdene i kveld – fredag – i 6-tida, og hundretusenvis av spente PC-entusiaster sitter klare foran skjermen og venter på å kunne hente ned en kopi av den etterlengtede Vista-arvtageren.

Vær rask

Microsoft stenger slusene etter 2,5 millioner nedlastninger, som jo er et utrolig høyt tall, og det er ventet at serverne kan kneles. Det er usannsynlig at to og en halv million nedlastninger vil finne sted i løpet av kvelden, men at serverproblemer kan oppstå, hersker det liten tvil om.

Allerede trøbbel

Fredag ettermiddag, norsk tid, var det antydninger til trøbbel på Microsofts nettsider. Microsofts servere sliter med å håndtere alt trykket fra ivrige betatestere, og det er i skrivende stund umulig å laste ned betaen som nå er sluppet.

Kritikerrost

Windows 7 er rost opp i skyene, og mange er svært spente på å finne ut hva Microsoft har fått til denne gangen. Kritikerne kaller operativsystemet både «raskt» og «responsivt», og sett bortfra litt problematikk med den nye oppgavelinja, virker det som Microsoft igjen kan imponere brukerne.

Utløper i august

Hva trodde du? Microsoft er usedvanlig generøse og lar deg faktisk teste det neste operativsystemet – uhemmet – i åtte måneder, før du må bytte tilbake til Vista eller XP. Skal vi tro mediene er OS-et også stabilt nok allerede nå til normal bruk, selv om det ikke er intensjonen.

Windows 7-betaen kan lastes ned fra Microsofts nettsteder i løpet av kort tid. Oppdatering: Betaen kan lastes ned fra Microsoft TechNet. Velg OS-et du foretrekker nederst på siden.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...