MashLogic gir deg enkel tilgang på informasjon i Firefox

Er du blant dem som besøker Wikipedia hver gang du ønsker å vite mer om et emne? Eller hver gang du leser om noe spesielt som du ikke vet helt hva er? Da er du ikke alene. Og sjansene er store for at du vil nyte godt av MashLogic-tillegget til Firefox.

MashLogic lar deg nemlig få utdypet informasjon om emnet direkte i nettleseren. Ganske likt det vi tidligere har sett på blogger, hvor lenker åpner en boks med informasjon. Men med MashLogic-tillegget er det ikke bare lenker som åpner en «infoboks» — også vanlig tekst.

Informasjonen MashLogic leverer er ikke nødvendigvis direkte relevant. En slags søkemotor filtrerer ordene i teksten, og framhever ord som er representert i databasen. Hvis du for eksempel leser om det amerikanske valget, og du ønsker å vite mer om Barack Obama, kan du holde musepekeren over navnet og få mer informasjon om den kommende presidenten. Det er verdt å nevne at bare ingressen vises i «infoboksen»; man må klikke seg videre til kilden for å lese resten.

Lukket beta

Utviklingen av tillegg til den populære nettleseren har skutt i været det siste året, og muligheten for tillegg har gitt Firefox høyere markedsandeler enn noen gang tidligere.

Mange av tilleggene går gjennom den populære betafasen før de lanseres. Ofte er denne fasen lukket, og kun tilgjengelig for inviterte. MashLogic er dessverre intet unntak, men det skal ikke være alt for vanskelig å få tak i en invitasjon. Jeg har to stykker som vil gis bort til de to første som kommenterer saken (husk å legge igjen riktig mail).

Litt irriterende

Det er ikke til å stikke under en stol at tillegget kan være litt irriterende. Spesielt er det et problem i informative artikler, hvor annenhvert ord blir understreket (blå understrek betyr at det er informasjon om emnet). Av og på-knappen gjør det heldigvis mulig å suspendere tillegget til neste gang du ønsker å bruke det.

Konklusjon

MashLogic gjør det enklere å finne relevant informasjon om et emne. Du kan få nyheter, informative artikler, osv., direkte i en liten boks som åpner seg når du holder musepekeren over et uthevet ord, og det er vel og bra, men Firefox har alltid hatt et lite problem: Det er langt fra minimalistisk. Og det blir ikke bedre med MashLogic. Det kan med andre ord bli uryddig og irriterende.

Alt i alt er dette et tillegg som er verdt å følge med på. Om det blir populært stiller jeg meg tvilsom til. Mange kommer nok til å bruke det, men for min del endte det opp med suspendering.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...