MediaLink: enkel måte å streame media fra Mac til Playstation 3 på

MediaLink er en av de enkleste løsningene jeg noen gang har prøvd når det gjelder streaming mellom to forskjellige plattformer, i denne artikkelen så vil jeg forklare litt hvordan det fungerer og hvilke egenskaper det har, i tillegg til å lenke til nedlastingsstedet.

Siden jeg kjøpte min Playstation 3 rundt den tiden den ble lansert så har jeg hele tiden vært på leting etter en enkel løsning som lar meg streame bilder, musikk, og video fra min Mac til TVen og stereoanlegget. Jeg har funnet et par løsninger før, men disse krever teknisk innsikt og tålmodighet – jeg er kun i besittelse av det første. Men dette var før igår da jeg kom over et lite program som er utviklet av Nullriver og heter MediaLink.

Når MediaLink er installert og aktivert så vil det gjøre din Mac til en Universal Plug & Play Server (UPnP), som igjen gjør at du kan koble din Playstation opp mot din Mac og streame mediafiler i mellom dem. Det er også mulig å kopiere disse filene fra din Mac til din Playstation hvis du ønsker dette, og i tillegg til at PS3 er støttet så er også PSP det, noe som kan vise seg å være nyttig hvis du ønsker å ta med deg musikk, video og bilder i et bærbart format hjemme. Du kan streame følgende media fra følgende kilder når du har installert MediaLink:

  • Bilder fra din fotoframviser – iPhoto og Aperture, eller fra en eller flere mapper du selv velger.
  • Video fra iTunes eller fra en eller flere mapper du selv velger. Det er også mulig å mulig å streame video i HD-kvalitet.
  • Musikk fra iTunes eller fra en eller flere mapper du selv velger.

Når det gjelder støttede formater så er denne listen veldig lang, de fleste vanlige formater er her støttet og du vil neppe slite med dette så lenge du bruker helt vanlige formater når du streamer media fra din Mac til din PS3/PSP.

Men det er en liten hake ved dette programmet – det er nemlig ikke gratis, men dyrt er det i hvertfall ikke da det kun koster 20 dollar, eller rundt 120 Norske kroner. Og jeg har ingen problemer med å anbefale dette programmet til denne prisen, dette fordi programmet er så enkelt og effektivt at selv din gamle bestefar som aldri har vært borti noe teknologi før vil mestre dette. Slik bruker man MediaLink:

  1. Last ned programmet fra denne nettsiden.
  2. Pakk ut den komprimerte filen og dobbelklikk på den – dette er en prefPane-fil som legger til et kontrollpanel for programmet i Systemvalg.
  3. Følg anvisning og velg om du vil installere det for alle brukere eller bare for deg.
  4. Gå til fanen som heter ‘Sources’ i MediaLinks kontrollpanel og velg hvilke kilder du vil streame media fra.
  5. Trykk på knappen hvor det står start i kontrollpanelet til MediaLink.
  6. Påse at din Playstation 3 er koblet opp mot det trådløse nettverket hjemme hos deg, eller der du befinner deg.

Du vil nå finne et valg som heter MediaLink under hvert mediafelt på din PS3 (Musikk, Video og Foto) hvor dine mediafiler ligger klar til å bli spilt av. Dette er en genial løsning, ikke minst fordi den er så enkel å bruke og sette opp.

Hvis det er noen som har et par tips om hvordan man kan streame fra Windows til PS3 så er dere hjertelig velkommen til å dele disse tipsene med oss i kommentarfeltet. Det er også flott om noen forklarer litt om Xbox 360 og mulighetene som er der – er det like enkelt å bruke 360 Connect?

Last ned MediaLink fra denne nettsiden.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...